2012. ápr 05.

Barrichello: Ha a Ferrari hívna, mennék

írta: FormaNet
Barrichello: Ha a Ferrari hívna, mennék

A napokban Rubens Barrichello jótanáccsal látta el honfitársát, Felipe Massát, ugyanakkor a brazil most azt is egyértelművé tette, hogy továbbra is nyitott a Formula-1-es visszatérésre, és ha esetleg éppen a Ferrari ajánlana neki szerződést Massa helyettesítésére, akkor visszatérne egykori csapatához.
 
 
Rubens Barrichello, aki 19 szezon után volt kénytelen elhagyni a száguldó cirkuszt, idén már két versenyen túl van amerikai szériában, az IndyCarban. A brazil veterán azután csatlakozott a KV Racinghez, miután a Williams hosszas várakozást követően végül úgy döntött, nem tart igényt szolgálataira.
Rubens már akkor elmondta, nem adja még fel F1-es álmait, és szerdán a brazil SportTV-nek adott interjúban is megerősítette, továbbra is nyitott a visszatérésre.
 
"Ha bármi történne, én teljesen nyitott vagyok. Első twitter postomban - miután Williams felhívott és egyértelművé vált a döntés - szomorú voltam, hiszen a jövőm nyitott volt. Azt hiszem ennek így is kellett lennie. Úgy gondolom, bármi megtörténhet. Nem azt mondom, hogy meg fog történni, de készen kell állnom.”
 
A 39 esztendős versenyző az interjúban azt is elárulta, hogy év elején beszélt Bernie Ecclestone-nal, aki szintén azt tanácsolta neki, hogy továbbra is tartsa szemét a szérián.
 
"Azt kérdezte tőlem, hogy valóban az IndyCarban fogok versenyezni? Én erre azt válaszoltam: igen, mert nem találtál nekem helyet az F1-ben. Azt mondta, hogy megnézi, mit tehet az ügyben. Most valóban csak várakozhatok, hogy mi történik, de nyitottnak kell maradnom.”
 
Az olasz Autosprint nemrégiben olvasói körében felmérést végzett arról, hogy ki helyettesíthetné Felipe Massát a Ferrarinál. Meglepő eredmény született, ugyanis az első helyen Barrichello végzett, megelőzve az olasz Jarno Trullit, valamint a sauberes Sergio Pérezt, akit malajziai második helyezése után sokan igyekeztek összeboronálni a maranellói alakulattal.
 
"Ez váratlanul ért. Azt mutatja, hogy valami jót hagytam ott” - mondta az eredményről a valamikori ferraris versenyző, aki úgy véli, hogy Felipe jelenleg igen magányos lehet csapatánál.
 
"Nem a sebességgel van a probléma. A Ferrarinál biztos, hogy imádják Alonsót, mert talán a legjobb versenyző a mezőnyben, ezért Felipének ez egy kemény helyzet.”
 
A brazil veterán ismerheti ezt az érzést, hiszen ferraris korszakában kétszer zárta másodikként a bajnokságot csapattársa, Michael Schumacher mögött, és amikor távozott a vörösöktől akkor elmondta, hogy soha nem is volt esélye a német ellen versenyezni, mert soha nem voltak egyenlők a feltételek. Most azonban azt is egyértelművé tette, hogy a múlt problémái - amik abból adódtak, hogy Schumacher mellett másodhegedűs volt, és ami miatt nem volt boldog - nem tartanák vissza attól, hogy újra az olasz alakulat kötelékében versenyezzen.
 
"Szeretném, ha a rajongók megértenék, hogy nincs bennem semmilyen harag. Ha a Ferrari ma hívna, hogy menjek hozzájuk versenyezni, akkor mennék. Ez volt a legjobb csapat, ahol valaha versenyeztem mind támogatás, mind pedig kreativitás szempontjából. De azért volt néhány határozottan pikáns epizód is” - utalt néhány kellemetlen történetre, amiket elképzelhető, hogy egyszer majd papírra vet egy F1-es pályafutását összefoglaló könyvben.

 
Rubens indycaros debütáló futamán, St.Petersburgben 17. lett, majd a második versenyen, Alabamában a 14. helyről rajtolva végül nyolcadikként ért célba, így a pilóták pontversenyében jelenleg a 10. helyen áll.
 
"Ez még túlságosan új nekem, és el kell telnie még egy kis időnek, hogy alkalmazkodjak, de erre számítottam is.”

  

FormaNet, varga Viktória

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 rubens barrichello