2012. ápr 12.

Button: Az F1-nek egységesnek kell maradnia Bahreinnel kapcsolatban

írta: FormaNet
Button: Az F1-nek egységesnek kell maradnia Bahreinnel kapcsolatban

A Bahreini Nagydíj kapcsán egyre többen szólalnak meg, Jenson Button például úgy véli, hogy a folyamatos bizonytalanság miatt a Formula-1-nek egységesen kell hozzáállnia a kérdéshez.
 
 
Bernie Ecclestone és a F1-es csapatok vezetői pénteken egy megbeszélés keretén belül vitatják majd meg a legújabb helyzetet úgy, hogy immár minden fél elfogadta azt a tényt, hogy a végső döntés csakis az FIA hatásköre.
 
Annak ellenére, hogy Bahrein vonatkozásában a paddockban is különféle érzések vannak, Jenson Button úgy gondolja, hogy a csapatok és a versenyzők nem engedhetik meg maguknak, hogy megosztottak legyenek a kialakult helyzettel kapcsolatban.
 
Amikor Buttont kérdezték a háttérben zajló tiltakozásokról és a Bahreini Nagydíjjal kapcsolatos  érzésekről, a brit a következőt válaszolta: "Biztos vagyok benne, hogy néhány ember szókimondó lesz, néhányan pedig nem. Részemről a helyzet az, hogy az irányító testület döntse el, hogy megyünk-e Bahreinbe avagy sem. Én nem ismerek minden körülményt, remélhetőleg ők igen, és képesek lesznek helyesen dönteni. A F1-nek egységesnek kell maradnia, és azt mondani, hogy a csapatok sem hozhatnak megfelelő döntést, hiszen mi versenyzünk a bajnokságban. Ha egy csapat nem megy, az 25 pont kiesést jelenthet. Az F1 tehát tartózkodjon ettől, és maradjon egységes. Az FIA-nak kell döntenie, és én bízom abban, hogy helyes döntés fog születni."

 
Button FIA-ba vetett bizalmát támogatja a Mercedes csapatvezetője, Ross Brawn is, aki azt mondja, a csapatoknak az irányító testület döntésére kell támaszkodniuk.
 
"Számunkra nagyon nehéz ezt megítélni. Tehát támaszkodnunk kell azokra az emberekre, akik tudják, hogy mi történik ott, és ezért jobban meg tudják ítélni a helyzetet. Ebben a tekintetben nekünk (a csapatoknak) vannak korlátaink, majd meglátjuk, hogy az FIA és a FOM milyen biztosítékokat tud adni a folyamatban lévő helyzetről. Ha az FIA és FOM is megfelelő biztosítékot tud adni, és úgy látja, hogy biztonságos és helyes dolog elutazni, akkor el fogunk menni” - nyilatkozta Brawn, majd hozzátette, nagyon reméli, hogy az FIA döntésében nem játszanak majd szerepet a pénzügyi vonatkozások vagy éppen a politikai kapcsolatok.
 
"Remélem, hogy amikor ez a dolog szóba kerül, akkor a különböző érdekeltségek nem számítanak majd a döntésben, és biztos vagyok benne, hogy ez így lesz.”
 
A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner hozzátette: "Azt hiszem, a mi (csapatok) helyzetünk olyan Bahreinnel kapcsolatban, hogy amikor beléptünk a világbajnokságba, úgy léptünk be, hogy részt veszünk az összes versenyen. Nyilván nagyon sok verseny van a naptárban Bahreinen kívül is, és mi megbízunk az FIA ítéletében. Ők sokkal közelebbről ismerik a helyzetet, mi pedig követjük a tanácsait.”

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 jenson button bahreini nagydíj