2012. ápr 14.

Domenicali: Ha valaki ezt érti, akkor az nagyon okos!

írta: FormaNet
Domenicali: Ha valaki ezt érti, akkor az nagyon okos!

A Ferrarinál senki nem lepődött meg a csapat kvalifikációs eredményén, sokkal inkább értetlenül állnak a végeredmény, illetve a köridők közötti ingadozások előtt. A csapatfőnök, Stefano Domenicali nem titkolta meglepettségét, és az időmérőn tapasztaltak tükrében abban bízik, hogy az előzetes várakozásokhoz képest egy sokkal nyitottabb versenyben lehet részük, ahol talán a Ferrarinak is adódhat némi plusz lehetőség.
 
 
Fernando Alonso csak a 9., míg Felipe Massa a 12. helyről vághat majd neki a Kínai Nagydíjnak, ami nyilvánvalóan nem éppen egy Ferraritól elvárható rajtpozíció. A maranellóiaknál ugyanakkor mindenki tisztán látja, hogy a sanghaji versenypályán jelenleg ennyi volt az F2012-ben. Ezzel együtt a csapatfőnök, Stefano Domenicali meglehetősen optimista, különösen a kissé váratlan eredmények miatt, amiket a Q2-ben és a Q3-ban tapasztaltak. 
 
"Ha valaki ezt érti, akkor az nagyon okos" - vélekedett a csapatfőnök, a kvalifikáció végkimeneteléről.
 
"Valaki adhatna egy racionális magyarázatot arra, ami a délutáni időmérőn történt, és nem csak a mi esetünkben, hanem szinte az összes autót nézve. A Q2-ben nagyon kicsik voltak a különbségek, hiszen 11 versenyző három tizedmásodpercen belül volt, majd ez után a Q3-ban már nagy különbségek voltak, és bizonyos esetekben nagy változás történt.”
 
"Tekintettel a jelenlegi helyzetre, és arra a tényre, hogy ezen a pályán megmutatkoznak az F2012 hiányosságai, az eredményünk hűen tükrözi, hogy teljesítmény tekintetében hol állunk, még úgy is, hogy tudjuk, a versenyen megváltozhatnak a dolgok. Nyilván nem ezt a helyet céloztuk meg a szezon elején, de erényt kell kovácsolni a szükségből. Egy ilyen rajtrácsot figyelembe véve holnap még nyitottabb versenyre számíthatunk, mint amit vártunk a hétvége előtt. A célunk egyértelmű: mindkét autót pontszerző helyen behozni, és minden kínálkozó lehetőségből a legtöbbet kihozni.”

 
Pat Fry technikai igazgató szintén meglepődött az eredményeken, illetve a kvalifikáció középső valamint az utolsó szakaszában tapasztalt különbségeken. A szakember szerint az okok talán a Pirelli gumik és a pályahőmérséklet változásának kapcsolatában keresendők.
 
"Igyekszem felidézni, hogy mikor volt utoljára olyan szoros a Q2, mint ma délután. 11 versenyző kevesebb, mint négy tizeden belül volt egymáshoz képest, majd később a Q3-ban jelentős különbség volt az első és az utolsó helyezett között. Abból amit egy gyors elemzés után eddig megértettünk úgy tűnik, hogy a Pirelli abroncs optimális kezelése annyira szűk tartományban mozog, hogy egy kisebb hőmérséklet ingadozás is jelentősen megváltoztatja az autó viselkedését.”
 
"Most a lehető legjobban fel kell készülnünk a versenyre, ami hosszú lesz és stresszes, különösen a gumik tekintetében. Délutánra nem jósolnak csapadékot, így nehéz lesz megismételni a sepangi csodálatos eredményünket, de nem számít, ettől függetlenül mindig készen kell állni arra, hogy minden lehetőséget kihasználjunk ami az utunkba kerül. Ez egy teljesen normális dolog egy olyan csapat esetében, amely nem a legversenyképesebb csomaggal rendelkezik. Megvan a lehetőségünk arra, hogy mindkét versenyzőnket behozzuk a pontszerző helyre, így ez a célunk, és nagyon szívesen fogadunk minden más extrát, ami az utunkba kerül.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 kínai nagydíj időmérő edzés