2012. ápr 14.

Schumachert kissé meglepte Rosberg fölénye

írta: FormaNet
Schumachert kissé meglepte Rosberg fölénye

A vasárnapi Kínai Nagydíjat két Mercedes várhatja a legelőkelőbb helyről, ami 1955 óta most először fordul elő az istálló történelmében. Nico Rosberg F1-es pályafutásának első pole pozícióját szerezte meg a kvalifikáción, míg csapattársa, Michael Schumacher a harmadik legjobb időt autózta, de Lewis Hamilton rajtbüntetése miatt egy helyet előrébb léphet. Schumacher beismerte, kissé meglepődött Rosberg szenzációs körén, ugyanakkor rendkívül boldog, hogy végre az ezüst nyilak foglalhatják el az első sort.

 
 
Michael Schumacher: Gratuláltam Nicónak a rádión, mert tényleg elképesztő időt autózott. Nagy meglepetés volt, hogy ilyen hatalmas előnnyel vert meg minket, de ez így jött ki. Eddig is tudtuk, hogy nagyon jól megy az időmérő edzéseken, így semmi okom arra, hogy boldogtalan legyek, sőt éppen ellenkezőleg, nagyon örülök az eredményének, és gratulálok az első pole pozíciójához. Most első alkalommal indulhatnak az ezüst nyilak az első sorból, mivel Lewis öt helyet visszaesik, és a hetedik helyről rajtol. Az előző két versenyből egy alkalommal nem sikerült befejeznem a futamot, a másiknál pedig valaki másnak a hibájából végeztem ott ahol végeztem. Így igazság szerint még nem látjuk a kocsi valós teljesítményét, és nyilván az még kérdéses, hogy a versenyen is tartani tudjuk-e ezt az előnyt, mindenesetre minden tőlünk telhetőt megteszünk.
 
 
A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn is rendkívül elégedett az időmérőn látottakkal, és szintén gratulált Nico Rosberg fantasztikus eredményéhez, ugyanakkor azt is elismeri, a versenyen már kissé nehezebb dolguk lesz. 
 
Ross Brawn: Ez egy fantasztikus eredmény. Mindemellett valahol azért tudjuk, hogy a holnapi versenyen nagyon oda kell tenni magunkat. Nico egy kivételes kört rakott össze. Az első két versenyhétvégéje ebben a tekintetben nem sikerült túl jól, de ma láthattuk, hogy mire képes. A középső szektorban egészen elképesztő volt. Ez után (Rosberg gyorsköre után) azért is fejeztük be, mert tudtuk, hogy Lewisra büntetés vár, így próbáltunk spórolni a gumikkal.
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 michael schumacher