2012. ápr 15.

Rosberg nem számított ilyen erős teljesítményre

írta: FormaNet
Rosberg nem számított ilyen erős teljesítményre

Nico Rosberg életének 111. nagydíján első pole pozíciója után, első győzelmét is megszerezte a 2012-es szezon harmadik futamán, a Kínai Nagydíjon. A német elárulta, hogy előzetesen nem számított arra, hogy Mercedesének versenytempója ennyire jó lesz.
 
 
A Mercedes az 1955-ös Olasz Nagydíj óta először ünnepelhetett futamgyőzelmet, míg Nico Rosbergnek nem kevesebb, mint hat évet kellett várnia első F1-es győzelmére.
A szezon első két versenyén a német nem tudott pontot szerezni, így saját elmondása szerint nem számított erre az eredményre.
 
Nico Rosberg: Hihetetlen érzés, nagyon boldog vagyok, hogy megvan a rajt cél győzelem. Régóta érett már ez a dolog, nem csak nekem, hanem a csapatnak is, hiszen több mint két évet vártunk erre. Egészen hihetetlen, és azt is nagyon jó látni, hogy milyen gyorsan fejlődünk. Egyáltalán nem vártam, hogy ennyire gyors leszek ma, de tudtam, hogy az első helyről jó eséllyel indulunk, és nagyon elégedett vagyok a versenytempónkkal. Nagyon köszönöm az egész csapatnak, az összes mérnök nagyon sokat dolgozott, különösen az utóbbi pár hétben, de nem csak ők, hanem mindenki más is a csapatnál. A beállításokon sikerült javítanunk, mivel az első két futamon nagyon sokat szenvedtünk. Most teljesen kijött a lépés, és nagyon jó látni, hogy ennyit sikerült fejlődnünk. Ez tényleg fantasztikus! Azt gondolom, édesapám is nagyon örül a győzelmemnek, és már nagyon várom, hogy beszélhessek vele.
 
Rosberg csapattársa, Michael Schumacher valószínűleg szintén dobogón végezhetett volna, de a 13. körben megejtett első boxkiállásánál rosszul rögzítették autójának jobb első kerekét, ami egyben versenyének végét jelentette. A 43 esztendős bajnok a kiállását követően a BBC-nek röviden beszámolt az esetről.
 
"A 3-as kanyarban észrevettem, hogy valami nincs rendben a jobb első kerékkel, majd a 6-os kanyarnál már kissé füstölt is, így jobbnak láttam félrehúzódni, mielőtt még nagyobb kár keletkezik a kocsiban. Nincs harag bennem, kicsit sajnálom a srácokat (a szerelőket), és azt hiszem közülük most valaki felelősnek érzi magát emiatt, de ez is része a játéknak.”
 
 
A nem megfelelően rögzített kerék miatt a versenyirányítás ötezer eurós pénzbírsággal büntette a Mercedest, veszélyes kiengedés címén. 
 

 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 kínai nagydíj michael schumacher nico rosberg