2012. ápr 16.

A Red Bull műszaki dilemmája a kipufogórendszer

írta: FormaNet
A Red Bull műszaki dilemmája a kipufogórendszer

A Red Bull a következő néhány napban dönti el, hogy a Bahreini Nagydíjon is különböző kipufogórendszerrel versenyezteti-e pilótáit, miután Kínában Sebastian Vettel végül úgy döntött, hogy inkább visszatér a régebbi verzióhoz.
 
 
A Red Bull új fejlesztési csomagjában többek között egy új kipufogórendszert is tesztelt Sanghajban, és amíg Mark Webber autóján egész hétvégén az új rendszert használták, addig Sebastian Vettel úgy érezte, hogy jobban fekszik neki az előző változat, annak ellenére is, hogy az adatok alapján összességében Webber RB8-asa teljesített jobban.
 
Bár hosszabb távon a Red Bull nyilván azt szeretné, ha mindkét versenyzője ugyanazt a konfigurációt használná, egyelőre azonban elképzelhető, hogy marad a Kínában is alkalmazott felemás verzió. Jelenleg a részletes elemzés zajlik, és az elkövetkező napokban születik meg a döntés.
 
"Az elkövetkező néhány napban dönteni fogunk. Most a versenyen kapott adatok elemzése folyik, és elég információnk van mind alacsony, mind pedig magas üzemanyag-terhelés mellett is” - nyilatkozta a csapatfőnök, Christian Horner, aki nem tartja valószínűnek, hogy ez a két különböző megoldás sokáig így maradhat.
 
"Ezt nem tartom valószínűnek. Arra fogunk összpontosítani, hogy a kettő közül az egyikből kihozzuk a legjobbat. A két magoldás közül kell választanunk a jobbikat, szóval ez most nagy kihívás.”

 
Horner azt is kifejtette, hogy Vettel azért preferálta a régebbi változatot, mert közelebb áll vezetési stílusához.
 
"Van néhány elem a frissített csomagban, ami nem idomult különösebben a vezetési stílusához, különösen, amikor nagy sebességgel ment bele a kanyarokba. De a döntés, hogy két különböző autóval megyünk, az Adrian Newey döntése volt, egy technikai döntés, mert szeretnénk meggyőződni a helyes irányról, és szeretnénk egyértelmű összehasonlítást végezni. Ez megtörtént, így egy nagyon hasznos hétvégénk volt. A versenyzők elégedettek voltak ezzel a döntéssel, így most a három nap alatt rengeteg információt gyűjtöttünk, amikből meg tudjuk határozni a továbblépés irányát.”

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull kipufogórendszer