2012. ápr 17.

Kimi Räikkönen: A forrósághoz jobban tudunk majd alkalmazkodni

írta: FormaNet
Kimi Räikkönen: A forrósághoz jobban tudunk majd alkalmazkodni

A Kínai Nagydíj egyik nagy vesztese a Lotus finn pilótája, Kimi Räikkönen volt, aki a futam utolsó harmadában Nico Rosberg mögött autózva sokáig esélyes volt a dobogóra, sőt annak középső fokára. A két kiállásos gumitaktika azonban nem jött be, és miután megszűnt a gumik tapadása, a második helyről villámgyorsan a középmezőnyben találta magát. A 2007-es világbajnok úgy véli, a bahreini pálya, és a melegebb hőmérséklet kedvezőbb lesz az E20-es számára, ami azt is jelenti, hogy az arab államban is a dobogóért harcolna.

 
Ahogy már azt a szezon előtti teszteken a Pirelli is jósolta, az idei gumikeverékek sokkal szorosabbá tehetik a versenyeket, és köridők tekintetében az egyes keverékek közötti, tavalyinál kisebb különbségek igen eltérő gumitaktikákat eredményezhetnek. Ez az elképzelés az eddigi három futam alapján igazolódni látszik, és az is egyértelművé vált, hogy nem minden esetben térül meg egy box-látogatással való spórolás.
 
Kínában Kiminél a hajrában elfogytak a gumik, és néhány kör alatt a második helyről egészen a 14. helyig csúszott vissza.
 
"Meglehetősen közel voltunk ahhoz, hogy dobogón fejezzük be. Végül nem ment. Ilyen a versenyzés” – foglalta össze röviden a történteket a leintést követően.
 
A hétvégi, Sakhirban megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjról azonban határozottan optimistán nyilatkozott: "Ott valószínűleg igen meleg lesz, és az autónk nem szereti a hideget, mint amilyen Kínában volt, szóval valószínű, hogy a forrósághoz jobban tudunk majd alkalmazkodni. A pálya különböző kanyarok keverékéből áll, amin nagyon szórakoztató versenyezni. Van néhány lehetőség az előzésre is, úgyhogy majd meglátjuk, mi lesz.”
 
 
 
A Lotus finn pilótájának a versennyel kapcsolatosan megfogalmazott elvárásai természetesen továbbra is a dobogóért való harc, és bízik abban, hogy nem lesz semmiféle gond az autóval.
 
"A dobogó elérhető lehet, mint ahogy az volt az eddigi összes versenyen is. Addig, amíg ott nem leszünk, addig nem tudjuk, hogy mennyire jó az autónk, de nem számítunk semmilyen problémára."
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
   

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 kimi räikkönen kínai nagydíj bahreini nagydíj