2012. ápr 18.

Alonso egy újabb nehéz hétvégére számít

írta: FormaNet
Alonso egy újabb nehéz hétvégére számít

A Ferrari már kedden megérkezett a következő nagydíj helyszínére, míg pilótái, Fernando Alonso és Felipe Massa a mai napon utaznak Bahreinbe. Alonso szokásos futam előtti blogját kedden még Sanghajból írta meg, melyben elárulta, hogy a szezon negyedik megmérettetése előtt jutott egy kis idő szórakozásra is, de természetesen mindenki készül az újabb nehéz hétvégére.

 
 
"Egy újabb nap Sanghajban, a Bahreinbe utazás előtt. Nagyon jól érzem itt magam ebben a városban, amely tele van élettel, rengeteg programot kínál, és az időjárás is nagyon szép. Menedzseremmel, az edzőmmel és néhány sráccal a csapatból egy nagyon szép szabadtéri étteremben ebédeltünk. Ez egyszer a Formula-1 nem volt beszédtéma, inkább egy kis egészséges szórakozás, hiszen mindenkinek szüksége van egy kis szünetre, e nélkül nehéz lenne a legjobbat nyújtani a versenyhétvégén nem igaz?”
 
"Persze ez távolról sem azt jelenti, hogy egyáltalán nem gondolkodunk a következő versenyen. Nagyon jól tudom, hogy Szahírban egy nagyon nehéz hétvége elé nézünk, ami nem csoda egyrészt a pálya karakterisztikája miatt, másrészt pedig azért, mert az autónk ugyanaz lesz, mint Sanghajban.”
 
Alonsónak jó emlékei vannak a bahreini helyszínről, hiszen eddigi 28 F1-es diadalából hármat itt ünnepelhetett. 2005-ben és 2006-ban a Renault színeiben aratott győzelmet, míg 2010-ben első ferraris nagydíján állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az eddigi bahreini sikerek ellenére azonban rendkívül nehéz versenyre számít. 
 
"Mind a Scuderia, mind pedig én jó eredményeket értünk el Bahreinben: a csapat négy győzelmet aratott itt, én pedig hármat, melyek közül az utolsót az Ágaskodó Lónál való debütálásomkor szereztem. Ebben a sportban azonban nem számít, hogy mi volt a múltban, és ez a hétvége a károk minimalizálásáról fog szólni. A bajnokság jelenleg nagyon nyitott, és sok csapat törekszik a győzelemre, az viszont világos, hogy ha versenyképesek akarunk lenni, és legvégül az élen zárni, akkor előre kell lépnünk. A lehető leghamarabb meg kell történnie ennek az előrelépésnek. Hiszek a csapatban, és jól tudom, hogy Maranellóban mindenki mindent belead azért, hogy elérjük a célunkat. Ezen a hétvégén is mindent megteszünk, és remélem, hogy a versenyen most kevesebb időt töltök majd forgalomban. Határozottan bosszantó volt, hogy vasárnap szinte egyetlen egy forgalomtól mentes köröm sem volt, pedig a tempót illetően - legalábbis a verseny bizonyos fázisaiban - egyáltalán nem volt rossz versenyünk…”

 
A spanyol bajnok blogbejegyzésében külön kiemelte a csapat rendívül boxutca-teljesítményét, melyet Kínában is megmutatott.
 
"Szeretnék gratulálni a boxutcában dolgozó személyzetnek: Kínában ismét ők voltak a leggyorsabbak, és mindössze 2.6 másodpercig tartott mire újra zöld jelzést kaptunk. És ezt nem egyszer, hanem kétszer is teljesíteni tudták, hiszen Felipénél és nálam is elérték ezt, ami valóban remek idő!”
 
Alonso tegnap a Bajnokok Ligája elődöntőjére is készült: "A Real Madrid egy fontos periódushoz érkezett: alig több, mint egy hét leforgása alatt kétszer játszik a Bajnokok Ligájában ellenfelével a Bayern Münchennel, és a kettő között pedig a Barcelona ellen a Niu Campban megrendezésre kerül az úgynevezett El Classico. Remélem este találok egy kínai televíziós csatornát, amely közvetíti a mérkőzést. A kommentárt valószínűleg nehéz lesz követni, de a kép az ami számít!”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

blog f1 formula 1 fernando alonso bahreini nagydíj