2012. ápr 22.

Räikkönen nem bánja, hogy beáldozták az időmérőt a friss szett gumik kedvéért

írta: FormaNet
Räikkönen nem bánja, hogy beáldozták az időmérőt a friss szett gumik kedvéért

A Lotus finn pilótája, Kimi Räikkönen a Kínai Nagydíjon ékes bizonyítékot szolgáltatott arra a vonatkozóan, hogy idén a gumitaktika rendkívüli jelentőséggel bír. Räikkönen szerint Sanghajban megtanulták a leckét, és a további versenyeken alkalmazni tudják a tanultakat.

 
Kimi Räikkönen a Kínai Nagydíj utolsó részében az előkelő második helyen autózott Nico Rosberg mögött, ám a két kiállásos stratégia végül rosszul sült el, hiszen a Pirelli abroncsok egyik pillanatról a másikra felmondták a szolgálatot, így a finn néhány kör alatt egészen a 14. helyig esett vissza.
 
A Bahreini Nagydíjon Räikkönen 11. rajtkockából vághat neki versenyének, ennek ellenére optimista, mert úgy gondolja, csapata nem követi már el ugyanazt a hibát, mint a múlt hétvégén.
 
"Kicsit már jobban értjük” - nyilatkozta az Autosportnak a gumistratégiáról a finn klasszis.
 
"A túl korai kiállással elkövettünk egy kis hibát, bár ez nem olyan dolog volt, aminek a kockázatával ne lettünk volna tisztában – mert tudtuk. Talán a második etapomban kicsit tovább is kint maradhattam volna, de még nem nagyon tudtam, hogy mikor fog hirtelen nagyot esni a gumik teljesítménye. Ami a többieket illeti, néhányan nagyon sokat mentek az utolsó szetten, és ez érdekes volt, úgyhogy éltünk a lehetőséggel, és végül ez történt.”
 
Räikkönen úgy gondolja, hogy a Lotus mostani stratégiája kifizetődő lesz a versenyen, ugyanis az új gumik érdekében több csapat is beáldozta az időmérőn elérhető legjobb pozíciót.
 
"Mindenki szeretne előrébb lenni ( a rajtrácson), de néha van más lehetőség is. Nem jutottam tovább, de a 11. helyről új gumikkal indulok, és ha megnézzük Romain (Grosjean) 7. helyét, nincs nagy különbség. Majd a verseny után meglátjuk, hogy bejön vagy sem.”
 
 
A 2007-es világbajnok nem tudja, hogy milyen eredményre számíthat ma délután.
 

"A tegnapi nap alapján nehéz ezt megmondani, de nem használtuk el a gumikat. Az előző versenyen nem az autónk volt rosszabb a többieknél, hanem csak túl sokáig mentünk a gumikkal. Majd meglátom hogy működik, de biztos vagyok benne, hogy a gumik számára ez a verseny keményebb lesz mint az eddigiek. Nem tudom, mindenesetre megpróbáljuk a lehető legjobbat nyújtani. Nem tudjuk mi van a többiekkel, és hogy mennyire lesznek gyorsak a versenyen, szóval jelenleg képtelenség megmondani, hogy ki hol végezhet. Régebben nagyjából tudtad, hogy normál versenykörülmények között mi történhet, de ez most másként működik. Remélhetőleg mi rendben leszünk.” 

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 kimi raikkonen formula 1 bahreini nagydíj