2012. ápr 23.

A Pirelli reagált Michael Schumacher kritikáira

írta: FormaNet
A Pirelli reagált Michael Schumacher kritikáira

A Formula-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli meglepődött Michael Schumacher azon kritikáján, hogy a versenyzők nem tudják maximálisan kihasználni az abroncsokat, és nem tudnak a határon autózni.

 
Michael Schumacher néhány napja, a formula1.com-nak adott exkluzív interjúban nem tetszését fejezte ki az idei Pirelli abroncsokkal kapcsolatban, akkor a német klasszis azt mondta, nem biztos, hogy jó dolog, ha a világbajnoki címet a gumik fogják eldönteni.
 
"Azt gondolná az ember, hogy egyetlen beszállítóval lehetségesnek kellene lennie, hogy olyan szabvány abroncsokat készítsenek, amik mindenki számára működnek. És talán kicsit furcsa arra gondolni, hogy idén az abroncs fogja eldönteni, hogy ki lesz a világbajnok. Valószínűleg a Pirelli számára ez egy pozitív dolog, hiszen folyamatos médiafigyelmet kap, de személy szerint jobban szeretném, ha más módot találnának erre a figyelemfelkeltésre” – vélekedett még a bahreini futam előtt a 42 esztendős német, majd vasárnap, a leintést követően szintén kritikával illette az olasz márkát.
 
Schumacher a 22. helyről rajtolva végül az egy pontot érő 10. helyen szelte át a célvonalat, amivel mondhatni elégedett volt, ám a BBC Radio5-nek adott nyilatkozatában csalódottságának adott hangot, hogy az idei Pirellikkel nem lehet kihozni a maximumot az autóból.
 
"A legfőbb dolog ami miatt nem vagyok túl boldog az az, hogy mindenkinek a versenyzői képessége-, és leginkább az autó határai alatt kell vezetnie azért, hogy fenntartsa az abroncsok működését. Én csak azt kérdőjelezem meg, hogy valóban ilyen nagy jelentőséggel kell bírnia a gumik kezelésének, vagy inkább tovább kellene, hogy bírják – és akkor normálisan, a versenyautó tempóját lehetne autózni, és nem úgy menni körbe-körbe, mintha éppen bent lenne a biztonsági autó.”
 
"Nem vagyok boldog a helyzet miatt, majd meglátjuk, mi történik a jövőben. Ha ez a probléma csak egy autónál állna fenn, akkor azt mondanám, hogy meg kell oldani. De tulajdonképpen egy-két kivételtől eltekintve mindenki ezzel küzd. És ha ez a mezőny 80 százalékánál jelentkezik, akkor talán a gumiabroncsok beszállítójának kellene elgondolkodnia.”

 
A Pirelli motorsport igazgatóját, Paul Hembery-t meglepte az abroncsokat ért kritika, különösen azért, mert Schumacher még a téli tesztek idején folyamatosan elégedettségének adott hangot.
 

"Csalódott vagyok, hogy ilyen kommentet kell hallanom egy olyan tapasztal versenyzőtől, mint Michael.  Mások a munkájukkal a gumikat is munkára bírták. A téli tesztek alatt még azt nyilatkozta, hogy nagyon elégedett az abroncsokkal, de most úgy tűnik megváltozott a hangnem.” 

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 pirelli formula 1 michael schumacher