2012. ápr 25.

Rajongók kérdeztek, Räikkönen válaszolt 1. rész

írta: FormaNet
Rajongók kérdeztek, Räikkönen válaszolt  1. rész

A Bahreini Nagydíj hétvégéjén a Lotus F1 Team arra ösztönözte rajongóit, hogy tegyék fel kérdéseiket Kimi Räikkönennek. A finn legjobbnak ítélt 20 kérdésre válaszolt, melyet csapata a hivatalos weboldalán tett közzé. Az első részben az első 10 kérdést és választ olvashatjátok.

 

Milyen ízű fagylaltot szeretsz a legjobban?

Kimi Räikkönen: (mosolyog) Nincs egy kiemelt íz… vaníliai, csokoládé, eper, a hagyományos finn fagylalt ízét – ami éppen a elérhető.
 
Hogy pihened ki magad a verseny után?
 
KR: Szeretek kikapcsolódni a közeli barátaimmal. Néhány finn barátom olykor ott van velem a paddockban, és ezt nagyon kedvelem. Jó dolog csak úgy csevegni finn nyelven olyan dolgokról, amik nem a versenyzésről szólnak.
 
Milyen márkájú volt az első autót, és jelenleg milyenek vannak a garázsodban? Megvan még az Enzo?
 
KR: Ez egy használt Lada volt. Jókat szórakoztam vele. Nincs már meg az Enzo, de van egy Lotus Evora S, ami egy igazán jó kompromisszum.
 
Milyen zenét hallgatsz, és ki a kedvenc énekesed/zenekarod?
 
KR: Elsősorban a finn zenéket szeretem, illetve kedvelem a Linkin Parkot, szerintem ők nagyon jók.
 
Gondolod, hogy az E20-szal meglehet a mesterhármas (pole+győzelem+leggyorsabb kör)? És ha igen, akkor melyik pályán?
 
KR: Az nagyon szép lenne! A bahreini teljesítményünk után tudom, hogy képesek vagyunk még jobbat nyújtani. A győzelem nagyon nagyon közel volt. Majd meglátjuk, hogy melyik pályán… de tartsd észben, hogy sem a leggyorsabb körért, sem pedig a pole-ért nem osztanak plusz pontokat!
 
Honnan tudod, amikor egy tökéletes kört futsz?
 
KR: Nem létezik tökéletes kör, csak az álmokban. Lehet hiba nélkül teljesíteni egy kört, de hidd el nekem, mindig lehet javítani!
 
Hogyan tudsz körről-körre javulni a versenyen?
 
KR: Az új gumik mindig gyorsabbak, mint a használtak. Mindemellett az autó egyre könyebb lesz a verseny során. Mivel az új gumik is kopnak, így néhány kör után már nincs mód rá, hogy javítsd a köridődet. Normális esetben javítani tudsz az időn, ha megfelelő a boxkiállás időzítése, és fogy az üzemanyag, és az autó egyre könnyebb lesz egészen a befejezésig.

 
Megtudtuk, hogy kicsit durvábban bánsz a motorokkal, mint Romain. Ez milyen módon befolyásolja az autót? Illetve hogyan kedveled a motor fordulatszámát, tekintettel a gázpedál használatodra?
 
KR: Egész karrierem során ugyanúgy vezettem az autót, és ugyanúgy használtam a gázpedált. Minden versenyzőnek megvan a saját stílusa, amivel gyors tud lenni. Ez az enyém. Talán egy kicsit erős, de még azon a határon belül van, amit elbír a Renault motor.
 
A következő két kérdést egy magyar rajongó, Horváth Levente tette fel:
 
Mi az a piros motívum a sisakodon, és mit szimbolizál?
 
KR: Az egy piros 9-es szám, mivel ez az én számom a bajnokságban. De a sisak dizájn nem szimbolizál semmi különöset. A dizájnt minden évben szeretem változtatni. Így könnyű megjegyezni, hogy melyik szezon melyik sisakhoz kötődik.  
 
Ki volt a legerősebb csapattársad F1-es pályafutásod során?

KR: Majdnem mindegyik nagyon versenyképes volt. De sosem rájuk koncentráltam, csak a saját dolgaimra, és saját csapatomra. Ez az egyetlen mód arra, hogy legyőzzem őket, és a többieket a mezőnyben.
 
A 2. részt csütörtök délutánra ígért a Lotus F1 Team
 
 
Formanet, varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 kimi raikkönen rajongói kérdések