2012. máj 07.

F1 Hamilton szerint az előzés lesz a barcelonai verseny legfőbb nehézsége

írta: FormaNet
F1 Hamilton szerint az előzés lesz a barcelonai verseny legfőbb nehézsége

A McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton az éved első négy versenyén meglehetősen egyenletes teljesítményt nyújtva megmutatta, hogy az idei autónak megfelelő az üteme ahhoz, hogy komoly kihívást jelentsen a világbajnoki címre. Hamilton annak ellenére, hogy idén még nem sikerült futamot nyernie, a ponttáblázat második helyén áll, mindössze négy egységgel lemaradva az élen álló Sebastian Vettel mögött. Hamilton Barcelonában kemény versenyre számít, különösen az előzések tekintetében.

 
  
Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíj futam előzetesében elmondta:
”Azt hiszem, az előzés tekintetében ez lesz az év egyik legkeményebb pályája, de remélem az időmérőn erős teljesítményünk lesz annak érdekében, hogy a versenyből a lehető legtöbbet hozzuk ki.”
 
A KERS és a DRS kombinációja a Pirelli gumikkal fűszerezve jelentősen emelte a show-t, a brit pilóta pedig úgy véli, a katalán pálya meglehetősen leteszteli majd ezeket az elemeket.
 
"Érdekes lesz látni, mennyire lesz egyszerű az előzés ebben az évben. Az előzés mindig is egy kemény helyzet – ahogy az már kiderült az előző évben – de valóban remélem, hogy a DRS és a KERS hibrid kombinációja ezt kissé megkönnyíti majd.”
 
"Ennek ellenére nagyon jól éreztük tavaly ott magunkat, egész úton, a végéig üldöztem Sebastiant. Azt gondolom, viszonylag erős autónk van az idén, ezért remélem tudunk majd egy másik erős versenyt futni” – mondta Hamilton, aki reméli azt is, hogy sikerül eddigi 17. futamgyőzelmét egyel növelnie Spanyolországban, ahol eddig még nem állt a dobogó tetején.
 
 
"A téli tesztek idején Barcelonában a teljesítményünk ígéretesnek tűnt, de hogy a szezonban ki milyen formában van, még mindig nehéz kiolvasni, ezért nehéz megjósolni, mi lesz a következő hétvégén" – tette hozzá 2008 világbajnoka.
 
Egyet ért ezzel a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is.
 
"Néha azt gondolom, hogy a Spanyol Nagydíj egy hasznos teszt az év hatékonyságát és sorrendjét illetően. Ez egy kemény, technikás pálya, ahol az előzés korlátozott. Ha itt jó a verseny, akkor általában érdekfeszítő év lesz. 2012-ben már láthattuk, hogy a KERS-Hibrid és a DRS kicsit megfűszerezte a mutatványt.”
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
       

 

 

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis hamilton martin whitmarsh spanyol nagydíj