2012. máj 10.

Schumacher minél előbb dobogóra állna

írta: FormaNet
Schumacher minél előbb dobogóra állna

Michael Schumacher a 2006-os Kínai nagydíjon állhatott fel utoljára a dobogó legmagasabb fokára, és most, hogy a Mercedes egy versenyképes autóval kezdte meg a szezont, a német klasszis alig várja, hogy újra dobogós eredmény ünnepelhessen, és ha lehet, minél előbb.

 Kínában Nico Rosbergnek köszönhetően a Mercedes 1955 után újra futamgyőzelmet szerzett. A Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Michael Schumacher elmondta, hogy Rosberg diadala után csapata felülvizsgálta 2012-es céljait, és a lehető leghamarabb szeretnének visszatérni a győzelem útjára. 

"Akár nyerek, akár nem, bármilyen dobogós helyezést vagy jó eredményt szívesen veszünk. Más nézőpontból kezdtünk bele ebbe a projektbe, de szem előtt kell tartani a valóságot, és a valóság az, hogy van egy autónk, ami képes a dobogóra és a győzelemre, tehát minél hamarabb elérjük, annál jobb” – nyilatkozta a német, aki szerint a mugellói teszt nagyon hasznos volt abból a szempontból, hogy csapata jól haladt az idei abroncsok megértésével.


"Az első néhány versenyen megértettük az erősségeinket és a gyengeségeinket, és a mugellói teszt fontos volt abból a szempontból, hogy a gyengeségeket kiküszöböljük. Így dolgozhattunk az autón versenykörülmények nélkül is, és egyedi programot teljesítettünk, mellyel jobban megismertük az autót, és ez nagyon hasznos volt.” 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 michael schumacher