2012. máj 11.

Kiss Pál Tamás lőtávon belül kezdett Barcelonában

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás lőtávon belül kezdett Barcelonában

Péntek reggel 8 óra 30 perckor, a barcelonai szabadedzéssel hivatalosan is kezdetét vette a 2012-es GP3-as évad. A 26 fős mezőny napsütéses, meleg időben kezdhette meg a felkészülést a hétvége érdemi részére: az időmérő edzésre és a futamokra. A 45 perces tréning fő célja alapvetően nem a minél jobb köridők hajszolása volt, hanem az autók tökéletes felkészítése, így Kiss Pál Tamásék is elsősorban erre koncentráltak.

 
Kiss Pál Tamás jó hangulatban kezdte meg a munkát Barcelonában, hiszen tavaly, első GP3-as idényében rögtön nyerni tudott itt, és a szezon előtti teszten is kiválóan szerepelt a katalán pályán. A magyar pilóta neve most pénteken is végig a leggyorsabbak között szerepelt az eredménylistán, és végül nyolc tizedmásodperces hátránnyal a 9. helyen zárta az edzést úgy, hogy csak három csapat pilótái (MW Arden, Lotus GP, Carlin) tudtak jobb köridőt futni nála, saját csapattársainál pedig több mint egy másodperccel gyorsabbnak bizonyult.
 
"Jól indult az edzés, és sokáig 4. voltam, de utána kicsit visszacsúsztunk, mert voltak, akik a végére időzítették a saját gyorskörüket, amikor már tisztább volt a pálya. Idén a szabadedzéseken összesen egy szett gumit használhatunk fel, ezt kell beosztanunk a 45 perces etapra, ami persze lehetetlen, pláne itt Barcelonában, ahol már most reggel is olyan meleg volt, hogy két kör alatt teljesen elkoptak a gumik az autón. Én a második gyorskörömben futottam a legjobb időmet, de akkor még elég poros volt a pálya, ezért úgy gondolom, hogy ez a 9. hely egy kicsit csalóka, és ennél előrébb is végezhettünk volna, közelebb a többiekhez”- értékelte a 2012-es szezon első szabadedzésének eredményét az Atech CRS GP magyar pilótája.
 
"Alapvetően jó irányban indultunk el a beállításokkal. Ugyan nem volt minden tökéletes, de nem vagyunk sokkal lemaradva a többiektől, úgyhogy innen abszolút meg lehet még fordítani a dolgok állását. Az egyetlen problémánkat az jelentette, hogy új első féktárcsát tettünk az autóba, ami nem fogott úgy, ahogy szerettem volna, és végig kicsit elégedetlen voltam a fékhatással. Ha ezt az apró problémát orvosolni tudjuk, akkor az időmérő edzésen az ötbe kerülést mindenképp reális célkitűzésnek érzem. Van rá majdnem egy teljes napunk, hogy kielemezzük a most összegyűjtött adatokat, és természetesen azon leszünk, hogy ezt a nyolc tizedmásodperces hátrányt az első helyezetthez képest szombaton teljesen eltüntessük”- tekintett előre hazánk egyetlen GP3-as futamgyőztese.
 
A hétvége programja szombat 9 óra 45 perckor az időmérő edzéssel, majd 17 óra 20 perckor az elsõ futammal folytatódik, míg a második futam vasárnap 9 óra 25 perckor startol el Barcelonában.
 
2012 Barcelona, GP3, 1. szabadedzés – eredmények:
 

1. Laine (MW Arden): 1:38.878, 2. Fumanelli (MW Arden): 1:38.977, 3. Vainio (Lotus GP): 1:39.063, (…) 9. Kiss Pál Tamás (Atech CRS GP): 1:39.682. 

 

Borbás Bálint (P1race.hu)

Részletes eredmények

Szólj hozzá

barcelona szabadedzés gp3 kiss pál tamás