2012. máj 12.

Kiss Pál Tamás: Az első futamon cél a top 8

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás: Az első futamon cél a top 8

Szombat reggel 9 óra 45 perckor a félórás időmérő edzéssel folytatódott a 2012-es GP3-as szezon első versenyhétvégéje Barcelonában. A 26 fős mezőnyben elképesztően kiélezett küzdelem dúlt a minél jobb rajtpozíciók megszerzéséért, hiszen az első 15 helyezett pilóta egy másodpercen belül követte egymást az eredménysorban. Kiss Pál Tamás a 12. helyen zárta az év első időmérőjét, amivel cseppet sem volt elégedett, de a futamokon javítana.

 
"A 12. lettem az időmérőn, amivel semmiképp sem lehetek elégedett. Egyfelől, a jelenre vetítve bosszantó ez az eredmény, mert úgy érzem, nem tudtam kihozni magamból a maximumot, másfelől viszont, a jövőre nézve biztató lehet, hogy azzal együtt is közel voltunk a leggyorsabbakhoz, hogy érzésre több tizedmásodperc benne maradt a körömben, és ennél jóval előrébb is végezhettem volna” – foglalta össze tömören az év első kvalifikációjának tapasztalatait az Atech CRS GP pilótája, aki csapattársaira így is több mint egy másodpercet vert az időmérőn.
 
"A fő problémát az jelentette számunkra, hogy irreálisan hamar, gyakorlatilag másfél kör alatt elkoptak a gumik az autón. Az első szett gumin így aztán nem is sikerült igazán gyors kört futnom, mivel az első próbálkozásom alatt sárga zászlót lengettek, ezért lassítanom kellett. Ezt követően állítottunk az autón, mert túlságosan csúszkált a hátulja a kanyarbejáratokban, és ezért is használta el olyan hamar a gumikat, de csak kozmetikázni tudtunk ezen a problémán, teljesen megszüntetni nem tudtuk azt” – mutatott rá Tamás az időmérőn tapasztalt fő nehézségekre.
 
"A második szett gumival aztán sikerült egy tiszta gyorskört futnom elsőre, amivel fel is jöttem a 3. helyre úgy, hogy az első és a harmadik szektorban én voltam az egész mezőny tekintetében az addigi leggyorsabb, de az utána levő körben hiába javítottam tovább az első két szektorban a legjobbamon, a végére teljesen elkoptak a gumik, úgyhogy innentől kezdve reménytelen volt, hogy tovább javítsak az időmön” – tette hozzá a GP3 történetének egyedüli magyar futamgyőztese, aki tavaly éppen itt, Barcelonában tudta megszerezni pályafutása első GP3-as győzelmét. 
 
Gyengébben sikerült kvalifikáció ide vagy oda, azért most is megpróbál majd valami hasonlóan nagyot alkotni a katalán futamokon, mint azt tavaly tette.

"Úgy gondolom, hogy a versenybeállításaink jobbak, mint a kvalifikációs beállításaink voltak, ezért bízom benne, hogy az első futamon sikerül megcsípnem a top 8 végét, mert így legalább a második futamot jó pozícióból kezdhetném meg. Próbálok minél több pontot szerezni ezen a hétvégén, de borzasztóan szoros a mezőny, úgyhogy tényleg bármi megtörténhet” – mondta el végül Kiss Pál Tamás. 
 
Az első futamra még a mai nap során, 17 óra 20 perces kezdettel kerül sor, míg a második futamot vasárnap reggel 9 óra 25 perckor teljesíti majd a GP3 mezőnye a katalán pályán.
 
2012, Barcelona, GP3, időmérő edzés – eredmények:
1. Felix da Costa: 1:38.642, 2. Daly: 1:38.720, 3. Vaino: 1:38.732, (…) 12. Kiss Pál Tamás: 1:39.201.
 
Borbás Bálint (P1race.hu)
 
 
Az Eurosport vasárnap reggel 9 ória kezdettel felvételről közvetítit az első versenyt, majd ezt követően 9.30-tól élőben látható a második futam!

  

 

Szólj hozzá

barcelona időmérő gp3 kiss pál tamás