2012. máj 13.

F1 Hamilton: Ez kiábrándító, de soha nem adom fel!

írta: FormaNet
F1 Hamilton: Ez kiábrándító, de soha nem adom fel!

A Spanyol Nagydíj időmérő edzésén nagyot hibázott a McLaren Mercedes, aminek következtében a csapat 2008-as világbajnokát, Lewis Hamiltont utólag kizárták a kvalifikációból. Ez nem csak a pole pozícióba került, de a brit versenyző csak a rajtrács legvégéről kezdheti meg a szombat délután még ígéretesnek tűnő versenyét. Hamilton csalódott a történtek miatt, ám harcos természetéből adódóan természetesen kijelentette, hogy nem fogja feladni a csatát egy ilyen incidens miatt.

 

Lewis Hamilton szombat délután bő fél másodpercet vert a második leggyorsabb kört autózó Pastor Maldonadóra, így a rendkívül szoros és izgalmas időmérőn fölényesen szerezte meg F1-es pályafutásának 22. rajtelsőségét. Az interjúszobában élete egyik legjobb kvalifikációjaként értékelte a Spanyol Nagydíj időmérőjét, ám néhány óra múlva megváltoztak a dolgok.

Mivel a Q3 hajrájában megfutott gyorsköre után a csapat leállítatta vele az autót, ezért a versenybíróság vizsgálatot indított, aminek eredménye az lett, hogy az MP4-27-ben nem volt elegendő üzemanyag ahhoz, hogy a brit pilóta visszajuttassa autóját a parc fermébe, és legalább egy liter üzemanyag maradjon a kötelező mintavételhez. A vizsgálat után Hamiltont utólag kizárták az időmérőről, így mindössze a rajtrács legvégéről indulhat.
 
"Ez egy hatalmas csalódás. A valaha volt egyik legjobb időmérőm volt a mostani - az autó annyira simán ment - fantasztikus érzés volt. De végül le kellett állnom, mert a mérnököm azt mondta, hogy álljak le a pályán, de nem tudom miért. Később hallottuk, hogy kizártak az időmérőről, ami persze nagyon kiábrándító”- mondta a szerencsétlenül járt Hamilton a döntés után. 

"Most azonban csak előre tekintek, és holnap azt hiszem egyértelmű, hogy egy hihetetlenül kemény versenyünk lesz. De még így sem adom fel. Soha nem adom fel, és minden tőlem telhetőt megteszek. Küzdeni fogok azért, hogy egy jó eredményt érjek el itt Spanyolországban, ahová örömmel jövök, mert lenyűgöző az a támogatás amit itt kapok. Ahogy mondani szoktam, bárhol is foglaljak helyet a rajtrácson, mindig teljes szívemből versenyzem.”

 
Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint némi vigaszt jelent a csapatnak, hogy az autó elég gyors egy jó eredményhez.
 
"Nem lesz meglepetés, ha azt mondom, hogy ez egy kiábrándító nap volt a Vodafone McLaren Mercedes számára. De ha a pozitívumokat nézzük, az autónk pénteken és szombaton is megmutatta, hogy egyszerre gyors és stabil ezen a nagy kihívásokat támasztó pályán. Jenson pénteken rendkívül gyors volt, és most Lewis is rendkívül gyors volt.”
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 

Szólj hozzá

barcelona f1 büntetés mclaren formula 1 lewis hamilton időmérő spanyol nagydíj