2012. máj 14.

F1 A Williams mindenkinek köszönetet mondott a gyors segítségért

írta: FormaNet
F1 A Williams mindenkinek köszönetet mondott a gyors segítségért

A Williams vezető versenymérnöke, Mark Gillan is köszönetet mondott a csapat nevében minden rivális alakulatnak, akik a vasárnap késő délutáni tűzesetnél a grove-i gárda segítségére siettek.

 
Vasárnap délután a Williams garázsában tűz ütött ki, röviddel azután, hogy a csapat 2004 óta első futamgyőzelmét megszerezte. 

A közeli istállók személyzete, beleértve a Force India, a Caterham és a Toro Rosso legénységét, gyorsan csatlakozott, és segédkezett a tűzoltásban.

" A Williams nevében szeretném megköszönni az összes csapatnak, akinek tagjai segítettek a tűz idején. Nagy támogatást kaptunk tőlük, ami lenyűgöző volt.”

"A Williams szeretne köszönetet mondani a csapatoknak, az FIA-nak, a FOM-nak és mindazoknak, akik jöttek és segítettek. Ez egy komoly helyzet volt, és valóban nagyon hálásak vagyunk.”

"A nagyszerű eredmény után ez kiábrándító volt, de csapatunk tagjai és a többiek is nagyon gyorsan reagáltak a helyzetre.”

Gillan megerősítette, hogy a tűzben sok berendezés megsemmisült, ennek ellenére nincs kétsége afelől, hogy a Monacói Nagydíjra teljesen felkészülten érkeznek meg, mind a berendezések, mind pedig a személyzet tekintetében.

"Sok kár keletkezett, és elvesztettünk sok berendezést, beleértve az informatikai eszközöket is. A következő pár napban megvizsgáljuk a károkat. Monacóra meglesz mindenünk ami szükséges, de talán néhány egyéb dolog hiányozni fog, hiszen nyilván nem mindenből van pótalkatrészünk.”


Az első vizsgálatok szerint a versenyből kieső Bruno Senna autója állt a garázsban amikor tűz ütött ki, de a kocsi karosszériája nem sérült. A csapat azonban mindaddig nem lehet teljesen biztos ebben, amíg a gyárban meg nem történik az alapos átvizsgálás.

Az FIA ma hivatalosan is bejelentette, hogy vizsgálatot indít a tűz okainak felderítése ügyében, valamint megerősítette, hogy az orvosi központban 31 sérültet láttak el, ebből hét embert kórházba szállítottak égési sérülések valamint füstmérgezés miatt.  

 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

barcelona f1 tűz williams formula 1 spanyol nagydíj