2012. máj 23.

F1 Räikkönen idén rajthoz állna a Finn Ralin

írta: FormaNet
F1 Räikkönen idén rajthoz állna a Finn Ralin

A Lotus F1 team versenyzője, Kimi Räikkönen reméli, hogy augusztusban rajthoz állhat a rali világbajnokság finnországi fordulóján.


 
Kimi Räikkönen két évet töltött el a WRC-ben, miután a 2009-es szezon végén elhagyta a királykategóriát. Bár a finn ralis kitérője eredmények tekintetében mély nyomokat nem hagyott, legjobb eredménye 2010-ben a Törökországban elért ötödik helyezés volt.

Legtöbb tapasztalattal azonban éppen hazai pályán rendelkezik, hiszen az elmúlt három évben elindult a Finn Ralin, és legjobb eredménye egy 9. hely volt. Kimi idén is szeretne harcba szállni, az F1-es versenynaptár szerint éppen az egy hónapos nyári szünet időpontjára eső finnországi fordulón.

Kérdés, hogy mit szól hozzá csapata, a Lotus, főleg azok után, hogy Robert Kubica a 2011-es szezon előtt balesetet szenvedett egy rali versenyen.

"Szeretnék idén részt venni a Finn Ralin, mert a versenynaptár szerint belefér az időmbe, de még meg kell kérdeznem a csapatot, hogy a szerződésem mindezt engedélyezi-e”- mondta Räikkönen, aki azt is elismerte, hogy a WRC keményebb dió volt számára, mint amire előzetesen számított.
 
 
"Tudtam, hogy (a rali) kemény, hiszen néhány versenyen már részt vettem előtte, de a legmagasabb szint azért más. Tudtam, hogy nem lesz könnyű. Természetesen szettem volna jobban csinálni, de még nem voltam kész rá. Szeretnék majd visszatérni, hogy ez karrierem közben, vagy után lesz, azt nem tudom.”
 
"A Formula-1 és a rali két különböző sportág. A raliban minden más. Oké, ott is megvan a tempó, de nem tudhatod biztosan, hogy mi vár rád a következő kanyarban.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 

 

Szólj hozzá

rali f1 k formula 1 kimi raikkönen lotus f1 team