2012. máj 23.

F1 Schumacher a csalódottság helyett inkább még motiváltabbnak érzi magát

írta: FormaNet
F1 Schumacher a csalódottság helyett inkább még motiváltabbnak érzi magát

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher azt mondja, egyáltalán nem csalódott a nem éppen zökkenőmentes szezonkezdés miatt, annak ellenére sem, hogy eddig még nem sikerült kiaknáznia Mercedesének teljesítményét.


 
Míg csapattársa, Nico Rosberg neve mellett jelenleg 41 pont, és nem mellesleg első F1-es futamgyőzelme sorakozik az eddigi 2012-es mérlegen, addig Michael Schumacher az elmúlt öt versenyen mindössze két pontot gyűjtött.  A német legenda ugyanakkor nincs elkeseredve a szerencsétlen szezonkezdés miatt, és továbbra is nagyon motivált, mert csapata rengeteget fejlődött a tavalyi év óta.

"Azt hiszem, elég jó autónk van. Az elmúlt évhez képest nagy lépést tettünk előre, és bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk versenyeket nyerni.  Eddig a szerencsétlen oldalon voltam” –mondta Schumacher a Monacói Nagydíj előtt.

"Egy csapat vagyunk, egy nagy család, és együtt nyerünk, együtt veszítünk. Egyáltalán nem érzek csalódottságot. Ha valamit érzek, az pont az ellenkezője: motiváltságot érzek, mert ilyen mértékű fejlődést értünk el, és látom, hogy a jövőben még többet fejlődhetünk, így most leginkább ezen van a hangsúly.”

Schumacher F1-es pályafutása során eddig öt alkalommal nyert Monacóban, ám esélyeit most jelentősen rontja egy - még Barcelonából magával hozott - öt rajthelyes büntetés. A német versenyző nem számít könnyű menetre, ezzel együtt izgalommal várja, hogy jó eredményért harcolhasson a Hercegségben.

"Alapjában véve azt hiszem, hogy versenyképesebbek lehetünk, mint egy általános pályán. Ez a pálya fekszik nekünk. Majd meglátjuk milyen eredményt tudok elérni az időmérő edzésen, és hogy onnan mit lehet majd tenni a versenyen. Persze nem ideális a helyzetem, de biztosan lesz egy kis izgalom.”
 
 
Bár a 42 esztendős bajnok visszatérése óta már hozzá szokhatott a kritikákhoz, ám mostani "gyengélkedésével" kapcsolatban a csapatfőnök, Ross Brawn rávilágított arra, hogy az eddigi öt versenyből háromszor nem Schumacher hibája miatt nem sikerült a maximumot kihozni a versenyhétvégéből.
 
"Nagyon sok dolgot mondanak és írnak róla, de nem szabad elfelejteni, hogy öt versenyből háromszor a csapat hibája miatt került hátrányba, vagyis nem végeztük jól a dolgunkat. Az első versenyen már láthattuk, hogy Michael még most is képes a jó szereplésre, és hiszek abban, hogy ebben az évben dobogóra állhat."
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 

Szólj hozzá

mercedes f1 monaco formula 1 michael schumacher