2012. máj 24.

F1 Alonso jó időmérőben, Massa fordulópontban reménykedik

írta: FormaNet
F1 Alonso jó időmérőben, Massa fordulópontban reménykedik

Mindkét ferraris versenyző igen csak motiváltan érkezik a szezon hatodik versenyére. Fernando Alonso úgy érkezik meg Monacóba, hogy előzőleg győzelemért harcolhatott Barcelonában, és jelenleg a világbajnoki tabella élén áll, míg Felipe Massa azt reméli, hogy számára Monte Carlóban egy új bajnokság veszi kezdetét.


 
A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso a világbajnoki pontverseny második helyét foglalja el, pontegyenlőség mellett a listavezető Sebastian Vettellel karöltve. Alonso szerint most még inkább képtelenség megjósolni, hogy mely csapatok lesznek erősek hétvégén, tekintettel arra, hogy ebben az idényben mennyire szoros a mezőny, de véleménye szerint egy jó időmérős eredmény most is sokat segíthet. 

"Majd meglátjuk. Monaco egy egyedi pálya, és sosem tudhatod melyik autó lesz domináns, idén pedig hatványozottan így van. Még Barcelonában sem tudtuk, hogy melyik autó gyors, nem, hogy Monacóban. De itt a legfontosabb dolog a szombati időmérő. Ha az első két sor valamelyikéből indulunk, akkor van esély a dobogóra, máskülönben szinte lehetetlen, vagy legalábbis nagyon bonyolult.”

A kétszeres bajnok úgy készülhet a monacói hétvégére, hogy legutóbb hazai versenyén a győzelemért harcolt, végül másodikként ért célba Pastor Maldonado Williamse mögött. Bár az F2012 egyik leggyengébb pontja a tapadás hiánya a lassú kanyarokban, ám Alonso szerint ez nem lesz nagy gond.

"Az új gumikkal egy körön el lehet rejteni ezeket a problémákat, így ez nem nagy gond számunkra. A versenyen pedig majd meglátjuk. A kopás nagy lesz, de biztonsági autós fázis, és bármi más megtörténhet a versenyen, ami vagy segít, vagy hátrányba hoz, és nincs mód arra, hogy a kezedben tartsd a dolgot.”

Alonso szerint a Williams most is erős lesz, hiszen eddig minden versenyen tapasztalható volt.

"Ausztráliában a balesete előtt a negyedik helyért harcoltunk Maldonadóval. Kínában volt egy kis problémájuk az időmérőn, majd a versenyen végül a hatodik és a hetedik helyen értek célba. Szóval a Williams minden nagydíjon jó volt. Barcelona volt a hab a tortán, mert nyertek, de azt hiszem, hogy itt is gyorsak lesznek. Majd meglátjuk. Nem tudjuk, ki lesz az élen, és nagyon nehéz a favoritokat megnevezni.”


Fernando csapattársa, az eddig mindössze két pontot szerző Felipe Massa mindenesetre reméli, hogy Monacóban benne lesz a favoritok között, sőt abban bízik, hogy hétvégén végre teljesen ellentétes irányt vesz eddigi csalódást keltő teljesítménye.

Mostanra már nem titok, hogy a Ferrarinál ennél sokkal többet várnak tőle, és Felipe biztos benne, hogy ezen a hétvégén, második hazai futamán minden jóra fordulhat.

"Ez a második hazai nagydíjam, hiszen itt élek, és egy nagyon különleges verseny. Ezért remélem, hogy számomra ez egy másik bajnokság kezdete lesz. Nem könnyű a helyzetem, de ha visszatekintek az eddigi karrieremre, látható, hogy voltak nehéz időszakok a pályafutásomban és az életemben, így most ez egy másik ilyen időszak. Talán a mostani a legnehezebb, így muszáj letérni erről az útról, és visszatérni a helyes irányba, ez az amire most koncentrálok. Meg persze mindig jobb, jó időket élni, mint rosszat, de ilyen az élet”- mondta Felipe a csapat szerdai hivatalos sajtótájékoztatóján.

Ami a vasárnapi esélyeket illeti, a brazil teljes mértékben osztja csapattársa véleményét.

"Általában a legjobb autó nyer, de ebben a pillanatban nehéz pontosan meggyőződni arról, hogy melyik a legjobb autó. Jelenleg nagyon nehéz megmondani, hogy melyik az a kocsi, amely minden verseny képes a legtöbb pontot gyűjteni. Ennek oka, hogy egyik pályáról a másikra változik a helyzet. Általában néhány verseny után már körvonalazódik a bajnokság, és megláthatjuk, hogy nagyjából milyen irányt vesz, de idén sokkal nehezebb pontos képet kapni erről.”

 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 fernando alonso felipe massa monacói nagydíj