2012. máj 24.

F1 Button volt a leggyorsabb az esővel tarkított második szabadedzésen

írta: FormaNet
F1 Button volt a leggyorsabb az esővel tarkított második szabadedzésen

Jenson Button még a szabadedzés elején szuperlágy abroncsokon megfutott köridejét az eleredő eső miatt már senki nem tudta túlszárnyalni. Második helyen most is Romain Grosjean végzett, a franciát pedig a két ferraris követte Felipe Massa és Fernando Alonso sorrendben.

 
Tíz fokkal hűvösebb időben folytatódott a csütörtöki munka, sőt az esőfelhők is gyülekeztek, így nem meglepő, hogy már az edzés legelején nagy volt a forgalom a pályán. Immár Kimi Raikkönen is csatlakozott versenytársaihoz, és villámgyorsan minden pilóta neve mellé felkerültek a köridők.
 
Néhány perc után Fernando Alonso délelőtti legjobb körét Romain Grosjean és Jenson Button is túlszárnyalta, sőt ez utóbbi versenyző szuperlágy gumikon megfutotta a nap első (és mint később kiderült, egyetlen) 1:15-ös köridejét is.
 
Nagyjából itt véget is értek az izgalmak, hiszen megérkezett az előre jósolt eső, így minden versenyző visszatért a boxba. Az első három sorrendje ekkor Jenson Button, Romain Grosjean és Felipe Massa volt.
 
A szemerkélő eső miatt hosszú percekig kiürült a pálya, majd elsőként Timo Glock merészkedett ki slick gumikon, és szép lassan érkeztek a többiek is, de egy újabb adag csapadék ismét visszazavarta a mezőnyt a boxba, a sorrend pedig nem változott.
 
Nagyjából fél órával a leintés előtt intermediate gumikon néhányan kihajtottak, sőt a Toro Rosso két versenyzője szorgalmasan rótta a köröket, de a többség - leginkább a nagy csapatok - inkább spórolt a köztes abroncsokkal, hiszen a hétvége további részére is jósolnak záporokat. Az utolsó 15 percben azért úgy ahogy felélénkült a forgalom, és a top csapatok ászai is kimerészkedtek, Hamiltonnal és Webberrel az élen.
 
 
A Mirabeau bukóterét öt pilóta (Bruno Senna, Pastor Maldonado, Sergio Pérez, Felipe Massa, Heikki Kovalainen ) is megszemlélte közelebbről, de komolyabb baleset nem történt a vizes aszfalton.
 
Button elsősége már nem került veszélybe, és a hosszas pihenőkkel tűzdelt edzés miatt szombat délelőtt minden bizonnyal sok munka vár még a csapatokra.
 
Második szabadedzés eredménye:
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 jenson button monacói nagydíj második szabadedzés