2012. máj 24.

F1 Lotus: Räikkönen nem ralizhat

írta: FormaNet
F1 Lotus: Räikkönen nem ralizhat

Kimi Räikkönen nem vehet részt az idei Finn Ralin, miután a Lotus F1 Team vezetősége nem ad engedélyt az augusztusi kitérőre.

 
 
Kimi Räikkönen szerdán elárulta, hogy szeretne részt venni az idei Finn Ralin, de hozzátette, hogy ezt még meg kell beszélnie csapatával.
 
"Szeretnék idén részt venni a Finn Ralin, mert a versenynaptár szerint belefér az időmbe, de még meg kell kérdeznem a csapatot, hogy a szerződésem mindezt engedélyezi-e”- mondta tegnap Monacóban Räikkönen.
 
Ezt követően Räikkönen tárgyalt a csapatfőnökkel, Eric Boullier-vel, aki arról tájékoztatta a finn bajnokot, hogy Robert Kubica tavalyi balesete miatt nem engedélyezik számára a ralizást.
 
"Ma leültünk Kimivel, és beszélgettünk”- kezdte Boullier.
 
"Szerződése nem teszi lehetővé, hogy ralizzon, és miután tudjuk mi történt Roberttel, a csapat nem engedhette meg, hogy megtegye. Abszolút megértette a helyzetet, így a témát le is zártuk.”
 
Kubica tavaly februárban, nem sokkal a szezonkezdés előtt egy olasz raliversenyen súlyosan megsérült, és jelenleg is kétséges, hogy valaha visszatérhet-e még a Formula-1-be.
 
 
A Lotus döntése kapcsán az F1Fanatic kissé ironikusan megjegyezte, hogy az enstone-iak jobb ha odafigyelnek a Finn Rali nevezési listájára, nehogy egy bizonyos James Hunt név is felkerüljön rá. Kimi ugyanis nem sokkal ferraris debütálása előtt, 2007-ben James Hunt álnéven állt rajthoz egy motorosszán versenyen.

 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

rali f1 lotus kimi raikkonen formula 1