2012. máj 28.

F1 Ross Brawn: Schumacher nem ezt érdemli

írta: FormaNet
F1 Ross Brawn: Schumacher nem ezt érdemli

Miután Monacóban Michael Schumacher idén már nem első alkalommal, saját hibáján kívül volt kénytelen feladni versenyét, a Mercedes csapatfőnöke Ross Brawn ígéretet tett arra, hogy a csapat minden erővel azon lesz, hogy a jövőben kiküszöböljenek minden problémát, ami a hétszeres bajnokot megakadályozza a jó szereplésben.

 
 
A Monacói Nagydíj időmérő edzésén Michael Schumacher volt a leggyorsabb, de még Barcelonából magával hozott büntetése miatt vasárnap csak a 6. rajtkockából kezdhette meg versenyét. Bár a német jól rajtolt, de az első kanyarban Romain Grosjeannal történő kisebb koccanás két hellyel hátravetette.
 
A verseny későbbi szakaszában már a hetedik helyen autózott, amikor üzemanyagnyomás probléma miatt előbb vészesen lelassult, majd egy-két kör után kénytelen volt beparkolni a garázsba.
 
Schumacher idén már nem első alkalommal találta szembe magát műszaki-, vagy a csapat által vétett hibával: Ausztráliában a sebességváltó romlott el, Kínában a rosszul rögzített kerék miatt esett ki a versenyből, míg a bahreini időmérőn DRS probléma hátráltatta. Mindezek mellé még hozzájönnek a Malajziában és Spanyolországban történt incidensek (melyekből ez utóbbi írható csak a német számlájára), vagyis az idei szezonban Schumachernek majdhogynem egy hibátlan hétvégéje sem volt. A 43 esztendős legenda mindössze két tízedik helyet szerzett, ami két pontot jelent, miközben csapattársa, Nico Rosberg 59 ponttal az ötödik helyen áll a bajnoki tabellán.
 
A csapatfőnök, Ross Brawn elismerte, hogy Schumacher ennél jobbat érdemelt volna.

„Nagy csalódás volt, mert ezen a hétvégén hatalmas teljesítményt nyújtott, és biztos, hogy hasznos pontokat szerzett volna. Gondoskodnunk kell arról, hogy Kanadától kezdve megszűnjenek a problémák.”

A Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug úgy gondolja, Monacóban Schumacher bebizonyította, hogy elég gyors a győzelemhez, most már csak arra van szükség, hogy a szerencse se fordítson neki hátat.
 
„Kár volt Michaelért. Ezen a hétvégén egyértelműen bebizonyította, hogy megvan a sebessége a győzelemhez, és újra eljön majd az ő ideje, mint ahogy szombaton, amikor megfutotta a pole-t jelentő körét.”
 

Schumacher egyetértett abban, hogy a monacói hétvégének a pozitívumok ellenére végül kiábrándító vége lett.
 
„Mit mondhatnék? Egyszerűen kár, hogy így ért véget a versenyem. Az üzemanyagnyomás problémája mindenesetre nem függ össze a verseny elején történt incidenssel. De ez most duplán kiábrándító, mert titokban dobogós eredményben reménykedtünk. A hétvége pozitívumaiból lendületet fogok meríteni Kanadára, remélem, hogy egy normális, tiszta versenyünk lesz.”

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 michael schumacher monacói nagydíj