2012. máj 30.

F1 Horner szerint Alonsónak kulcsszerepe lesz az egész bajnokságban

írta: FormaNet
F1 Horner szerint Alonsónak kulcsszerepe lesz az egész bajnokságban

A Ferrari spanyol pilótájának, Fernando Alonsónak az idei teljesítménye minden elismerést megérdemel, különösen annak tükrében, ahogy a csapat a bukdácsoló téli tesztjei után nekikezdett a 2012-es szezonnak. Egy pilóta számára talán a legnagyobb elismerés az lehet, ha az a legfőbb riválisoktól érkezik. A regnáló világbajnok istálló csapatfőnöke, Christian Horner szerint a spanyol egészen az év végéig harcban lesz a világbajnoki címért, és ezzel a véleménnyel Horner minden bizonnyal az egyik legnagyobb motivációt adhatta a kétszeres bajnoknak.

 
 
A Red Bull Racing ugyan vezeti a konstruktőri bajnokságot, de pilótái jelenleg három pontos hátrányban Fernando Alonso mögött a második-harmadik helyet foglalják el.
 
Alonso bár nem hangoztatta, de minden bizonnyal egyet ért Lewis Hamilton azon kijelentésével, hogy az idei évben az egyenletes teljesítmény fontosabb, mint a győzelem hajszolása, hiszen eddig még minden versenyen pontszerző helyen ért célba. A különbség jelenleg annyi, hogy egy futamgyőzelem is szerepel a neve mellett, így a következetes eredményeknek, és ennek a győzelemnek köszönhetően vezeti jelenleg a bajnokságot.
 
A maranellói alakulat folyamatosan fejlesztette és fejleszti az év elején még gyengélkedő F2012-est, és a jelek szerint a helyes irányt is sikerül megtalálni. Ehhez párosul még Alonso kirobbanó formája, így nem meglepő, hogy ebben a hatalmas kiszámíthatatlanságban néhány rivális előtt már körvonalazódik egy biztos pont: Fernando Alonsót kell legyőzni!
 
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner úgy látja, a szezon hátralévő részében versenyzőinek Fernando Alonso lesz a legfőbb riválisa, bár a szakember szerint a jelenlegi nyitott bajnokságban hat, hét pilóta is esélyes a végső győzelemre.
 
„Ez nagyon szoros” – nyilatkozta Horner a monacói versenyt követően. „Fernando három ponttal áll a két pilótánk előtt, akiknek most azonos pontjuk van. Ez most annyira nyílt, hogy jelenleg hat vagy hét pilóta is komoly fenyegetést jelent.”
 
Amikor azt kérdezték Hornertől, hogy nem jelenthet-e a pilótái számára hátrányt a végelszámolásnál, hogy egymástól rabolnak pontokat, míg Alonso csapattársa, Felipe Massa egyelőre nem jelent veszélyt ebben a küzdelemben, Horner így válaszolt:
”Azt gondolom, a srácaink nem egymástól szedik el a pontokat, most az első és a negyedik helyen végeztek, és szabadon versenyezhetnek. Fernando nagyon jól vezet, és biztos vagyok benne, hogy ő kulcsfontosságú tényezője lesz a versenynek az egész bajnokság folyamán.”
 
A Red Bull jelenleg 38 pontos előnnyel vezeti a konstruktőrök bajnokságát a McLaren előtt, ami annak is köszönhető, hogy az utolsó három versenyen 62 ponttal sikerül többet szerezniük, mint legközelebbi riválisuknak. Hornernek azonban nincs kétsége afelől, hogy a wokingi gárda is rövidesen magára talál.
 
„Ez a hétvége nem az ő nagy hétvégéjük volt, ahogy azt láthattunk is, de a forma változik. Ne feledjük Pastor Maldonado köreit két héttel ezelőtt. Ostobaság lenne olyan kvalitású csapatokat leírni, mint a McLaren, vagy a Ferrari.”
 
 
A Kanadai Nagydíjra előretekintve Horner úgy érzi, hogy csapatának és Vettelnek tavaly óta van egy befejezetlen ügye, miután a kaotikus verseny utolsó körében Jenson Buttonnak sikerült megelőznie az élen autózó Sebastiant.
 
„Kanadában a 4-5 órás verseny végén volt a győztes kör, ami végül elment, így jó lenne úgy visszatérni oda, hogy ezt helyre tegyük. Montrealban a lóerők elengedhetetlenek, ebben tér el Monacótól, és mindig nagy versenyeket produkál. Szóval úgy megyünk oda, hogy amennyire csak tudunk, támadni fogunk a hétvégén. De ki tudja, mennyire leszünk versenyképesek.”
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 mclaren forma1 red bull fernando alonso christian horner