2012. jún 04.

Schumacher jelenléte még mindig jót tesz az F1-nek

írta: FormaNet
Schumacher jelenléte még mindig jót tesz az F1-nek

Függetlenül attól, hogy Michael Schumacher még nem döntött F1-es jövőjéről, a hétszeres bajnok esetleges szezon végi visszavonulása továbbra is folyamatos témát szolgáltat a száguldó cirkusz háza táján. Egyesek már bőven nyugdíjba küldenék a német legendát, míg mások szerint jelenléte nagyon is jót tesz a sportnak. Ez utóbbi csoportba tartozik Bernie Ecclestone, Jenson Button és Martin Whitmarsh, akik jövőre is szívesen látnák a mezőnyben Schumachert.

 
Michael Schumacher idén egyértelműen versenyképesebb, mint az előző két szezonban, sőt a legutóbbi versenyhétvégén, Monacóban megszerezte visszatérése óta első a pole pozícióját. A szerencse azonban továbbra sem áll mellette, és a jó teljesítmény ellenére, hat versenyt követően mindössze két pont szerepel a neve mellett.

A 43 esztendős legenda szerződése év végén lejár, így nem meglepő, hogy jövő évi terveiről szóló találgatások, spekulációk és javaslatok rendszeres beszédtémát szolgáltatnak.

Többen is úgy vélik, hogy Schumacher reflexei már sosem lesznek a régiek, ezzel együtt életkora miatt is megkérdőjelezik a szerződéshosszabbítás értelmét. Ugyanakkor a másik oldalon is bőven akadnak vélemények, melyek szerint Michael Schumacher jelenléte nagyon jó szériának.

Az F1 nagyura, Bernie Ecclestone reméli, hogy a német még egy darabig részese lesz a cirkusznak.

"Ő még mindig egy nagy név. Bár szívesebben látnék egy sikeres Schumachert, mint egy sikertelent” – mondta a német Auto Bildnek Ecclestone.

A támogatók közé tartozik Jenson Button is.

"Michael az elmúlt években sok kritikát kapott, és azt hiszem mindenki elfelejti, hogy milyen eredményeket is ért el korábban. Olykor időbe telik, mire a versenyző kényelmesen érzi magát az autóban, és azokkal az emberekkel, akikkel együtt dolgozik, de azt gondolom, hogy Monacóban egy hatalmas kört rakott össze. Nem hibázott és egyértelműen megérdemelte a sikert. És egy pár dolgot bebizonyított nem de?” – idézte az AFP hírügynöksége a 2009-es év világbajnokát.

Jenson Button főnöke, a McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh elismerte, hogy ő nagyon szeretné, ha Schumacher még maradna a szériában.
 

"Meggyőződésem, hogy idén Michael versenyt fog nyerni. Különösen a legutóbbi hétvége (monacói) után bolondság lenne őt alábecsülni. Ismét megmutatta, különösen kritikusainak, hogy még koránt sem öregedett ki” - mondta Whitmarsh a Frankfurter Allgemeine Zeitung napilapnak.

A csapatvezető azt is abszurdnak tartja, hogy néhányan egyáltalán megkérdőjelezik Schumacher fantasztikus képességeit.

"Ez teljesen abszurd. Ő az egyik legjobb versenyző, akit valaha láttam. Természetesen jó lenne a sportnak, ha maradna, hiszen ő egy világmárka. A világ bármely pontján tudják az emberek, hogy ki is ő.”
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 

 

Szólj hozzá

mercedes f1 szerződés formula 1 michael schumacher