2012. jún 13.

F1 A Kanadai Nagydíj 2024-ben is a versenynaptár része lehet

írta: FormaNet
F1 A Kanadai Nagydíj 2024-ben is a versenynaptár része lehet

A Formula-1 versenynaptára az elmúlt években több új pályával bővült, és jelenleg is több jelentkező van, akik a magas költséges ellenére is vállalnák a futamrendezést. A tervek szerint az elkövetkező két évben két amerikai pálya is csatlakozik a száguldó cirkuszhoz, így a kanadai Circuit Gilles Villeneuve-vel háromra nő az észak-amerikai f1-es aszfaltok száma. Amíg Bernie Ecclestone keresi azokat a pályákat, melyek helyét az új belépők foglalhatják el a jelenleg 20 futamban korlátozott éves versenyek miatt, addig úgy tűnik, Kanada helyzete hosszútávon stabilizálódhat az F1-ben.

circuit-gilles-villeneuve.jpg

A quebeci La Presse napilap szerint egyre közelebb van egy hosszútávú szerződés, mely egészen 2024-ig biztosítaná Kanada számára az F1-es részvételt. A Kanadai Nagydíjon az F1 kereskedelmi jogait tulajdonló Bernie Ecclestone találkozott a verseny szervezőivel és állami hivatalnokokkal, ahol többek között a szerződés meghosszabbításáról is tárgyaltak.

Bernie Ecclestone megerősítette, hogy a szerződés 2014 után is fennmarad, és csupán néhány apró részlet tisztázása van még hátra. A pénz - ami a FOM vezér számára az egyik legfontosabb kritérium - azonban rendeződött, így az érintettek minden bizonnyal rövidesen aláírhatják az új kontraktus.

"Az éves jogdíj rendben van. Ez nem probléma” – nyilatkozta Ecclestone a megbeszélések után, majd hozzátette, hogy az épületek felújításával kapcsolatosan is sikerült megállapodniuk.

A La Pressének nyilatkozva Ecclestone elmondta, hogy a szervezők a megállapodás érelmében felújítják az elöregedett boxokat, a paddock épületét, és a pályát is újra aszfaltozzák, az elkövetkező öt év során.

"Nem azt akarjuk, hogy úgy nézzen ki, mint Abu Dzabi, csupán felújítást szeretnénk. Csak egy kis plasztikázást. Ha itt azt megcsinálják, amit Silverstone-ban, az teljesen jó lesz. Kanada fontos a számunkra” – nyilatkozta az F1 teljhatalmú ura.

000 facebook_banner.jpg

 A három észak-amerikai verseny kapcsán Ecclestone így nyilatkozott:” Tíz versenyünk van Európában, így nem látom okát, miért ne lehetne három Észak-Amerikában.”

A FOM vezér hangot adott csalódottságának is, amiért a tüntető diákok éppen a futamot igyekeztek céljaiknak alárendelni, bár végül szerencsére komolyabb atrocitás nem történt. Nyilatkozatával kissé odaszúrt a hetek óta tiltakozó fiataloknak.

„Azt hiszem mindez kicsit rossz helyen volt. Az oktatás költségei Kanadában itt a legalacsonyabbak, és talán olcsóbbak, mint a világ legtöbb helyén.”

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 formula1 bernie ecclestone kanadai nagydíj Circuit Gilles Villeneuve