2012. jún 14.

F1 Rosberg nagy esélye a 2012-es szezon

írta: FormaNet
F1 Rosberg nagy esélye a 2012-es szezon

A Mercedes fiatalabb pilótája, Nico Rosberg úgy véli, csapatától idén nagy esélyt kapott arra, hogy akár a világbajnoki címet is megszerezze.

Rosberg nagy esély.jpg

A szezon kezdetekor a Mercedesnél úgy gondolták, hogy idén esélyük lehet a futamgyőzelemre, ám a világbajnoki kihívást túlzott elvárásnak tartották még saját magukkal szemben is. Hét futammal a szezonkezdés után azonban kissé másképpen látja a helyzetet mind a csapat, mind pedig Nico Rosberg, hiszen egy ilyen kiszámíthatatlan szezonban (ahol a futamok harmadánál a német pilóta hátránya mindössze 21 pont az élen álló Hamiltonhoz képest) a cím sorsa még teljesen nyitott kérdés.

Rosberg bevallotta, hogy a kiszámíthatatlanság nyitotta meg előtte és a csapat előtt a lehetőséget, de amikor a Formula-1 hivatalos oldalán arról kérdezték, ki lehet az idei győztes? Rosberg így válaszolt: "Fogalmam sincs."

„Csak azt tudom, hogy ez fantasztikus a szurkolók számára, és számunkra is nagy esélyt jelent. Jobban meg kell értenünk a gumikat, bár elég sok minden világossá vált eddig is. Ez egy érdekes téma, és azt mondom, az idei évben az egyik kulcsfontosságú tényező. De ha azt vesszük, hogy hét különböző győztes van, akkor abból az is következik, hogy mindenki próbálja megérteni a gumikat, nem csak mi. Ez egy olyan nyelv, amit nagyon nehéz megtanulni."

000 facebook_banner.jpg

Rosberg elmondta, hogy nincs kétsége afelől, hogy a Kínai Nagydíjon aratott első F1-es győzelme után idén még lesz lehetősége a dobogó tetején ünnepelni.

„Ez mindenki számára valóban nagyon szoros. Vegyük Monacót. Nekünk volt a legjobb autónk, utána viszont nem ez volt a helyzet (Kanadában). Ez pályáról pályára más. Azt hiszem a végén az lesz a fontos, hogy mennyire tudtunk a lehető legegyenletesebben teljesíteni, és majd eljön megint az a pálya, ahol a mi autónk lesz ismét a leggyorsabb. És akkor újra nyerni fogunk. Remélhetőleg."

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma1 formula1 nico rosberg