2012. jún 14.

F1 Whitmarsh arra számít, hogy Hamilton a McLarennél folytatja

írta: FormaNet
F1 Whitmarsh arra számít, hogy Hamilton a McLarennél folytatja

A McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh arra számít, hogy Lewis Hamilton szerződést hosszabbít jelenlegi csapatával, és jövőre is a wokingiaknál folytatja F1-es pályafutását.

hamilton-whitmarsh.JPG 

Jelenleg Lewis Hamilton az egyik olyan versenyző a mezőnyből, aki a pilótapiacon a szezon végén szabaddá válhat más alakulatok számára, és ez a tény számos spekulációt szolgáltat már most, évközben is. Legutóbb a Kanadai Nagydíjat követően Ron Dennis célzott arra, hogy még közel sem biztos Lewis és a McLaren 2012 utáni együttműködésében, és a bizonytalanság egyik oka az anyagi vonatkozásokban keresendő.

"Ez egy bonyolult helyzet. A most lejáró szerződését még olyan időben írta alá, amikor a gazdasági helyzet némiképp más volt. Most meg kell találnunk valamiféle egyensúlyt. Nyilvánvaló, hogy majd szétnéz, hogy mi az, ami elérhető számára, merre tudna menni, és mi és szétnézünk, ki az aki megszerezhető. A végén pedig reméljük, minden megoldódik, hiszen, ő a karrierje kezdete óta része ennek a csapatnak, és eddig is jelentős szerepe volt, ez tény, bármiféle döntés is születik bármely fél részéről. Erről azonban még túl korai lenne beszélni” - vélekedett a wokingiak elnöke.

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh azonban a Sky Sportnak most elmondta, hogy véleménye szerint a brit nem igazol más alakulathoz.

"Vannak spekulációk mind csapaton kívül, mind pedig azon belül. Most arra fókuszálunk, hogy versenyeket nyerjünk, és megnyerjük a bajnokságot. Szerintem egyértelműen látszik, hogy Lewis szeret velünk dolgozni. Azt hiszem, Lewis élvezi, hogy ebben a csapatban lehet. Szóval teljes mértékben arra számítok, hogy folytatnunk kell.”

.000 facebook_banner.jpg

A szezon elején a brit alakulat boxutcai munkában nem volt a helyzet magaslatán, aminek természetesen a két versenyző, különösen Lewis Hamilton is megfizette az árát. Whitmarsh szerint azonban mindez nem befolyásolja Hamilton és a csapat kapcsolatát, és a bakik ellenére továbbra is nagyon elégedett helyzetével. 

„Sok év és sok győzelem áll még előtte, és hiszem, hogy mindezt ennél a csapatnál fogja megtenni. Az emberek most azt kérdezik, hogy ’ez most egy döntő vagy egy különleges pillanat?’, de azt gondolom, hogy mindannyiunk karriere fejlődik, próbálunk javulni, és igyekszünk elérni céljainkat. Ezt teszi Lewis is, mi pedig vele együtt dolgozunk, és jelenleg nagyon jó a kapcsolatunk. Mindannyiunk számára a legfontosabb cél, hogy megnyerjük a világbajnokságot.”


FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 mclaren lewis hamilton formula-1