2012. jún 14.

GP3 Kiss Pál Tamás: Szorgos nap az újabb sikerért

írta: FormaNet
GP3 Kiss Pál Tamás: Szorgos nap az újabb sikerért

Kiss Pál Tamás összesen 64 kört tett meg a GP3 idei utolsó kollektív tesztjének csütörtöki napján, Valenciában, ahol a délelőtti háromórás etapot a 15., míg a délutánit a 17. helyen zárta. A teszteknek persze általában nem rögtön jelentkezik a hatásuk, hanem a későbbi versenyhétvégéken, hiszen a hangsúly ilyenkor elsősorban az elvégzett munkán van és nem az elért eredményeken. 


kpt-valencia_1.JPG 

Arról, hogy a teszteken elért helyezéseknek túlzottan nagy jelentőségük nincs, mindent elmond, hogy Tamás saját délelőtti legjobbjával délután a 3. helyen végzett volna. Ennél viszont most sokkal fontosabb volt számára, hogy minél több különböző beállítást próbáljon ki csapatával az autón, és minél több friss szett gumit mentsen át a pénteki folytatásra, hogy a teszt zárónapján is érdemi munkát tudjanak majd végezni.

"Reggel azokkal a beállításokkal kezdtük meg a munkát, amikkel novemberben az itteni teszten a 3.-ak voltunk, de most valamiért ez nem működött olyan jól, mint akkor” – kezdte első nap végi értékelését a pilóta. „Annyira betapadt az autó, hogy igazából nem lehetett gyorsan menni vele, ezért módosítottunk a beállításokon, felraktunk egy másik szett új gumit, és így próbálkoztunk tovább."

"Igyekeztem én is kicsit agresszívabban menni, de alig tudtunk gyorsulni valamennyit, utána pedig már a gumik is egyre jobban elkoptak, mivel több új gumit nem akartunk elhasználni ezen a napon. Ezzel együtt így is hasznos munkát végeztünk, és rengeteg mindent kipróbáltunk a beállítások terén. Szinte végig a pályán voltam, hiszen délelőtt és délután is 32-32 kört tettem meg. Az időeredményein k is folyamatosan javultak, de sajnos nem olyan léptékben, ahogyan szerettem volna" – taglalta az Atech CRS GP versenyzője.

"A délutáni etap elején előbb bekoptattam két garnitúra új féktárcsát, majd sokáig a második szett gumin folytattam a körözést, amit a délelőtti edzés nagy részében is használtam. Utána visszaraktuk azt a szettet, amivel délelőtt kevesebbet mentem, és így tudtam is javítani az időmön, de sajnos csak fél másodpercet. Délután is számos eltérő beállítást próbáltunk ki az autón, és úgy érzem, hasznos munkát végeztünk, de összességében azért lehetett volna ez jobb is" – vallotta be őszintén Tamás.

"Igazából csak a reggeli tempónkkal vagyok elégedetlen, mert a friss gumikon mindenképp szerettem volna közelebb lenni az élmezőnyhöz. Ezzel szemben délután már végig használt gumikon futottunk, míg a többiek mind elhasználtak ekkor is egy-egy szett friss gumit. Mi ezt átmentettük holnapra, így pénteken három szett friss gumi áll majd a rendelkezésünkre, ezért bízom benne, hogy sikerül majd javítanunk a mai időnkön. Ez persze csak egy teszt, amin az eredmények sokszor nem a valós erőviszonyokat tükrözik, de ezzel együtt azon leszünk, hogy a végén a mainál jóval közelebb végezzünk az élmezőnyhöz" – tette hozzá végül Kiss Pál Tamás.
 
A GP3 idei utolsó kollektív tesztje pénteken 9 és 12 óra között folytatódik a Ricardo Tormo versenypályán, majd 13 és 16 óra között a délután etappal zárul.

Szöveg: Borbás Bálint - P1racing.com
Fotó: gp3series.com

Szólj hozzá

valencia gp3 kiss pál tamás atech gp