2012. jún 16.

F1 Bernie Ecclestone történelminek nevezte a 2012-es szezont

írta: FormaNet
F1 Bernie Ecclestone történelminek nevezte a 2012-es szezont

Az F1 idei szezonjának kiszámíthatatlansága némiképpen megosztja mind a szakmát, mind a szurkolókat, ám az eddigi felmérések alapján a nagy többség az elmúlt évek - sőt évtizedek - egyik legizgalmasabb versenysorozatának tartja a 2012-es évet. Hasonlóan vélekedik erről a száguldó cirkusz teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone is, aki történelmi jelentőségűnek nevezte a jelenlegi versenyévadot.

Ecclestone 2012-ről.jpg

Az új szabályoknak és a Pirellinek köszönhetően hét futamon hét különböző győztest ünnepelhetett idén a királykategória, ám ezt néhányan már túlzottan mesterkéltnek vélik, és az eredmények kapcsán szerencsejátékhoz teszik hasonlatossá a sportot. Természetesen az ellenvélemények cáfolják ezt, hiszen a feltételek mindenki számára azonosak, és bár az idei év legnagyobb kihívása a csapatok számára a Pirelli gumik minél jobb megértése, a legtöbb érv éppen az, hogy az abroncsok kezelése mindig is része volt az autóversenyzésnek.

Bernie Ecclestone természetesen maximálisan erősíti az idei kiszámíthatatlanságot éltetők népes táborát, hiszen az izgalmak mellett egy ilyen szezon rendkívül jó üzleti lehetőség is a számára.

„Amióta benne vagyok ebben az üzletben, még egyetlen évben sem láttam ehhez hasonlót" – vélekedett a 81 éves fehér lovag a Gulf News londoni munkaebédjén.

000 facebook_banner.jpg

„Minden nagydíj valami extra különlegeset adott nekünk, hogy tapsolhassunk és izgulhassunk."

„Jelenleg szerte a világon az egész show nyert ezen a világbajnokságon, amit TV nézők tömegei és az eladott jegyek alapján a pályák közönsége is bizonyít."

„Kíváncsi vagyok hány meglepetésben lesz még részünk, a szezon végéig. Remélem annyi, hogy az öreg szívem nem bírja majd."

„Még a felénél sem vagyunk, és a pontversenyt vezető pilóta a bajnokságban állandóan változik. Ez így sokkal szórakoztatóbb, hogy a dráma egészen a szezon végéig eltart. Erről kezeskedem."

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 pirelli forma1 formula1 bernie ecclestone f1 2012-es szezon