2012. jún 17.

F1 Hatalmas az érdeklődés az amerikai versennyel kapcsolatban

írta: FormaNet
F1 Hatalmas az érdeklődés az amerikai versennyel kapcsolatban

Egyre kedvezőbb, és bizakodásra okot adó hírek érkeznek a texasi Austin mellet újonnan épülő amerikai pályáról. A Kanadai Nagydíjat követően Charlie Whiting, az FIA műszaki, biztonsági delegáltja, és versenyigazgató nyilatkozott elismerően a munkálatok állásáról, a héten pedig a szervezők jelezték, hogy igen komoly az érdeklődés a 2007 után ismét megrendezésre kerülő Amerikai Nagydíj kapcsán.

Amerikai nagydíj érdeklődés.jpg

A helyi lap az American Statesman a Circuit of the America beruházóira és a szervezőkre hivatkozva arról számolt be, hogy a váratlanul nagy jegyeladás miatt újabb lelátók építését fontolgatják, hogy minden jegyvásárlói igényt ki tudjanak elégíteni.

A promóter cég PR-alelnöke, Julie Loignon az újságnak elmondta: "Hihetetlen érdeklődést tapasztaltunk a tribünhelyek üléseinek foglalásával kapcsolatban, és a vásárlók nagyon gyorsan felvásárolták az eddig rendelkezésre álló jegyeket."

000 facebook_banner.jpg

Loignon hozzátette, hogy a jegyek legnagyobb részét az árusítás megkezdését követő héten adták el.

Az amerikai versenyt az előző évek meglehetősen ellentmondásos történései ellenére tehát komoly érdeklődés kíséri, így szinte már bizonyos, hogy nem lesz fennakadás a november 18-i futammal kapcsolatban. A szervezők munkáját segíti a Formula-1 1978-as amerikai világbajnoka, Mario Andretti is, aki a pálya nagyköveteként igyekszik népszerűsíteni az új, Amerikai Nagydíjat.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 usa nagydíj mario andretti