2012. jún 18.

F1 A Pirelli Schumachert tartja az Európa Nagydíj esélyesnek

írta: FormaNet
F1 A Pirelli Schumachert tartja az Európa Nagydíj esélyesnek

A Pirelli az elmúlt hetekben úgy tűnik, igyekszik Michael Schumacher kedvébe járni. Teszi ezt az olasz gumigyártó annak ellenére is, hogy a német legenda többször hangot adott annak a véleményének, baj az, hogy a Pirelli gumik ennyire beleszólnak a versenyekbe, és az abroncsok gyors kopása miatt nem lehet a határon autózni. Az olaszok motorsport igazgatója Paul Hembery a napokban kijelentette, Schumachernek komoly esélye van arra, hogy Valenciában az Európa Nagydíjon idei nyolcadikként megszerezze a futamgyőzelmet.

Pirelli tipp Schumi.jpg

Hembery erre a hétszeres világbajnok, monacói időmérőn nyújtott teljesítményéből következtetett, mivel Valenciában is hasonlóan szűk pálya fogadja a versenyzőket, így egy megszerzett pole pozíció felérhet egy futamgyőzelemmel.

„Azt hiszem , egy olyasvalaki, mint Michael, megszerezheti a pole pozíciót. Valószínűleg, Monacóban győzhetett volna, ha nem kap büntetést, így miért ne győzhetne itt?" „

Az F1 Valenciában akár az idei nyolcadik futamgyőztest is ünnepelhet, és Hembery úgy véli, a pálya jellegéből adódóan az élről indulónak komoly esélye lesz a győzelemre, hiszen az előzés Monacóhoz hasonlóan igen nehéz.

„Tudjuk jól, hogy Valencia egy igen nehéz pálya, ami izgalmas versenyt eredményezhet. Itt nehéz előzni, így ebből a szempontból nagyban hasonlít Monacóra."

„Meglehetősen magas hőmérséklet lehet, ezért a közepes és a lágy gumikat visszük, melyek kevésbé kopnak."

„Nem lesz akkora kihívás, mint amilyen a szuper lágy gumikkal volt Kanadában, lehet majd a határom nyomni, ezért a rajt helyzete meghatározó lehet. Valenciában valóban megfelelően kell teljesíteni az időmérőn ."

000 facebook_banner.jpg

Hembery szerint, a csapatok egyre jobban megértik, hogyan lehet az abroncsokból a legjobb teljesítményt kihozni, a kritikus, egykörös futás során, ám úgy véli, még mindig komoly kihívással kell szembenézniük, céljaik elérése érdekében.

„A csapatoknak meglehetősen jó ötleteik vannak már a megfelelő irányról, ám ez még korántsem jelenti azt, hogy bármit meg tudnak szerezni, amit csak akarnak" - vélekedett a Pirelli motorsport igazgatója

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

schumacher pirelli valencia forma1 európa nagydíj formula1 paul hembery