2012. jún 20.

F1 Felhívás keringőre - Domenicali célba vette Vettelt

írta: FormaNet
F1 Felhívás keringőre - Domenicali célba vette Vettelt

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kissé odaszúrt a Red Bullnak. Bár Sebastian Vettel jövőjéről még csak találgatások vannak, melyek között többször is felmerült egy esetleges Ferrari szerződés, de eddig még semmiféle konkrétumról nem lehetett tudni. Most azonban Domenicali nyíltan fejtette ki azon véleményét, mely szerint a két kétszeres világbajnok, Alonso és Vettel nagyon jól együtt tudnának dolgozni a maranellói gárdánál.

Alonso Vettel.jpg

Domenicali egyértelművé tette, hogy mindkét pilótát elég intelligensnek tartja egy ilyen együttműködéshez.

„Azt hiszem, mindketten intelligens srácok, éppen ezért könnyedén tudnának közösen egymás mellett dolgozni" – nyilatkozta a csapatfőnök a Sport Bildnek és az Auto Bildnek.

Vettelért természetesen jelenlegi csapata is a kezét nyújtja 2013 után is, ám nemrégiben az istálló főtanácsadója, Helmut Marko arról beszélt, hogy 2014-től szabad a pálya a német pilóta előtt. Jelenleg a regnáló világbajnok éppen Fernando Alonsóvan van harcban azért, hogy melyikük lesz az F1 történelmének eddigi legfiatalabb háromszoros világbajnoka.

Az interjún részt vett a száguldó cirkusz teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone is, aki egyetértett Domenicalival.

„Ez nem lenne probléma: mindketten olyan pilóták, akik keresik az újabb kihívásokat, így ha azonos csapatba kerülnének, az lenne csak igazán új, és nagy kihívás."

„Mindketten elviselnék a másikat, mert mindketten biztosak magukban, és Stefano számára kötelező lenne hogy egyenlően kezelje őket."

„Ez hasonló eset lenne, mint amit én tettem a Brabhamnél 1979-ben Niki Laudával és Nelson Piquet-vel. Azt mondtam nekik: fiúk, bármelyikőtök gyorsabb a másiknál, az lesz az első számú."

Domenicali azonban úgy véli, a jelenlegi mezőnyben Alonso a leggyorsabb pilóta.

„Alonso a leggyorsabb az összes pilóta között, ebben egészen biztos vagyok már a tesztek és az évkezdet óta, annak ellenére, hogy tény az autónk nem volt valami gyors."

"Mostanra azonban sokat javultunk, bár még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Az autók nagyon közel vannak egymáshoz, és tanúi vagyunk egy hihetetlen világbajnokságnak, amely a szurkolók számára is valóban látványos."

000 facebook_banner.jpg

A bajnokság rendkívül kiélezett helyzetét mi sem jelzi jobban, hogy a két pilótát, akik a legfiatalabb háromszoros világbajnok címért küzdenek, mindössze egy pont választja el egymástól, Alonso két ponttal lemaradva Hamilton mögött, 86 egységgel a második, míg Vettel neve mellett 85 pont szerepel, ezzel a harmadik a pilóták bajnokságában.

Hogy végül Vettel jövője hogy alakul, még rengeteg mindenen múlhat, egy azonban bizonyos, a Ferrari iránti vonzalmát sohasem tagadta. Már gyermekként, amikor Michael Schumachert bálványozta, a szobája falán a hétszeres bajnok fotói mellett rengeteg Ferrari fénykép is megtalálható volt.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso formula1 bernie ecclestone sebastian vettel stefano domenicali