2012. jún 21.

F1 Hamilton kemény tárgyalásokra számít szerződésének meghosszabbításánál

írta: FormaNet
F1 Hamilton kemény tárgyalásokra számít szerződésének meghosszabbításánál

Lewis Hamilton nem tagadja, hogy kemény tárgyalásokra számít csapatával az év végén lejáró szerződésével kapcsolatban, de nem aggódik túlzottan, hiszen ez eddig sem volt másként.

 

Hamilton-barcelona(1).jpg 

A 2008-as világbajnok szerződése a szezon végén lejár, és nemrégiben a McLaren Group elnöke, Ron Dennis utalt rá, hogy a gazdasági helyzet is befolyásolja majd az esetleges folytatásról szóló tárgyalásokat. Mindkét fél ragaszkodik ahhoz, hogy egyelőre nem kapkodja el a döntést, de Lewis Hamilton bízik benne, hogy ha eljön az idő, akkor zökkenőmentes lesz a szerződéshosszabbítás.

"Ron egy nagyon kemény tárgyaló partner" - mondta Hamilton, amikor Valenciában az újságírók Ron Dennis szavairól kérdezték.

"Nagyon kemény volt akkor is, amikor a mostani szerződésemről tárgyaltunk, és most is ezt várom tőle. De ha őszinte akarok lenni, nem látom, hogy sok problémánk lesz ezzel kapcsolatban.”

Pillanatnyilag valóban nem zavar ez a dolog. Büszke és boldog vagyok, hogy része lehetek ennek a csapatnak, és a srácokkal azon dolgozunk, hogy hozzájáruljunk a sikerekhez. Amikor eljön az ideje, akkor majd helyére kerülnek a dolgok."

Természetesen a Ferrariról is szó esett, ám a brit úgy gondolja, Jenson Buttonnal tökéletes párost alkot a McLarennél.

"Innen úgy tűnik, hogy a Ferrarinak már van egy jó csapata. Jenson és én is jó csapatot alkotunk, és most arra van szükségem, hogy a saját alakulatomra koncentráljak.”

000 facebook_banner.jpg

Hamilton idén már többször is kijelentette, hogy egyelőre nem akar még a jövő évi szerződésével foglalkozni, pillanatnyilag csak a versenyzésre koncentrál. Kanadai győzelme után átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, és a további futamgyőzelmek mellett a legfőbb célja, hogy minden versenyen következetesen pontszerző helyeken végezzen.

"Továbbra is minden futamot szeretnék megnyerni. idén azonban még fontosabb, hogy ez a saját stratégia egy kicsit más megközelítést kapjon. Eddig hét különböző győztest láthattunk, és Fernando Alonso és én eddig minden versenyen pontot szereztünk. De a bajnokság még mindig nagyon szoros. Nem hiszem, hogy sokban kell eltérni az eddigi megközelítéstől, de van, hogy kicsit több értelme van a következetességnek, mint például ebben az évben.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 szerződés mclaren lewis hamilton formula-1