2012. jún 21.

F1 Schumacher: Az én szempontomból túl optimista dolog lenne győzelemről beszélni

írta: FormaNet
F1 Schumacher: Az én szempontomból túl optimista dolog lenne győzelemről beszélni

Michael Schumacher úgy gondolja, túl optimista dolog lenne arról beszélni, hogy megnyerheti a hétvégi Európa Nagydíjat.

schumacher.JPG 

Michael Schumacher Monacóban nyújtott teljesítményének tükrében a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery a napokban úgy nyilatkozott, hogy Valenciában a hétszeres bajnok jó eséllyel pályázik a szezon nyolcadik futamgyőztese „címre". Schumacher azonban úgy véli, hogy a Mercedes Kanadában mutatott formája arra utal, hogy ezen a hétvégén sem lesz harcban a győzelemért.

„Valószínűleg látták Montrealt" - kezdte Schumacher az újságíróknak a valenciai paddockban.

„Azt feltételeztük, hogy az egy jó pálya lesz számunkra, és kiderült, hogy nem egészen így van. Szóval még kérdőjel, hogy ez a pálya fekszik-e majd nekünk."

„Nem hinném, hogy idén ezt olyan egyszerű megjósolni, és megpróbálni megérteni, hogy a dolgok olykor mitől mennek olyan jól. Éppen ezért vonakodom egy kicsit attól, hogy azt mondjam, erős pozícióban leszünk. Reméljük jó helyzetben leszünk, de az én szempontomból túl optimista dolog lenne győzelemről beszélni az alapján, amit Kanadában láttunk."

000 facebook_banner.jpg

A német legenda saját esélyei mellett a valenciai utcai pályáról is említést tett, és véleménye szerint a korábbi valenciai versenyekkel ellentétben a hétvége nem fog unalomba fulladni.

Természetesen a pálya lehetővé teszi a jó versenyzést. Vannak hosszú egyenesei, és a KERS, valamint a DRS is segít az előzésben. Ezzel együtt itt vannak még az idei év bizonytalanságai, ami vagy tetszik, vagy nem... ki tudja mi fog történni?"

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 valencia európa nagydíj michael schumacher formula-1