2012. jún 21.

F1 Schumacher megerősített versenycsapattal érkezik Valenciába

írta: FormaNet
F1 Schumacher megerősített versenycsapattal érkezik Valenciába

Michael Schumacher idei pechszériája okán a Mercedes úgy döntött, megerősíti a hétszeres bajnok versenycsapatát. A brackley-i alapú gárda azt szeretné elérni, hogy megszűnjenek a sorozatos megbízhatósági problémák.


michael_schumacher.JPG 

Amíg Michael Schumacher csapattársa Nico Rosberg eddig mind a hét versenyen célba ért, és jelenleg 67 ponttal a világbajnoki ranglista ötödik helyén áll, addig a 43 esztendős német legenda ötször volt kénytelen idő előtt feladni versenyét, és ebből négy alkalommal technikai probléma okozta kiesését.

A valenciai versenyhétvége előtt a Bild arról tudósít, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy döntött, egy új vezetőmérnökkel megerősíti a Schumacher keze alá dolgozó versenycsapatot. A mérnök személyéről még nem szól a híradás, ám feladata egyértelmű. Folyamatosan ellenőriznie kell a boxban folyó munkálatokat, a normál mechanikai ellenőrzések mellett minden alkatrészt kétszer, sőt esetenként akár háromszor is átvizsgálni, ezzel is biztosítva, hogy elkerülhetőek legyenek a további megbízhatósági problémák. A hétszeres világbajnok már az új mérnökkel megerősített csapattal érkezik Valenciába, amitől a Mercedes azt reméli, hogy versenyzőjük végre egy tiszta, problémáktól mentes hétvégét futhat.

Schumacher csapattársa, Rosberg az elmúlt időszak történéseiről így nyilatkozott: „Ami jelenleg Schumacherrel történik, az nem egy átlagos dolog.”

A csapatfőnök, Ross Brawn hozzátette: „A szabványaink rendkívül magasak. Nem változtattunk a szemléletünkön, és az eljárásokban sem történtek olyan beavatkozások, amik miatt bármiben is rossz irányt vettünk volna, éppen ezért nagyon különös és frusztráló volt mindaz, ami történt. Szóval folyamatosan keressük, hogy hol tudnánk javítani a munkánkon, és hogyan tudnánk jobban dolgozni.”

000 facebook_banner.jpg

Miközben a Mercedes és Bernie Ecclestone tovább tárgyal az idén lejáról Concorde Egyezmény folytatásáról (melyről eddig még nem sikerült megállapodniuk), az F1 teljhatalmú ura nem tudta kihagyni, hogy oda ne szúrjon a német istállónak. Amikor a Sport Bild Ecclestone-t Schumacher idei problémáiról kérdezte, a FOM vezért így válaszolt: „Azt gondolom, ha még mindig a Ferrarinál lenne, akkor a mai napig győzni is tudna.”

Formanet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 valencia formula-1 michael-schumacher Európa nagydíj