2012. jún 22.

F1 Schumacher lehet az idei pilótapiac kulcsfigurája

írta: FormaNet
F1 Schumacher lehet az idei pilótapiac kulcsfigurája

A Red Bull Racing tanácsadója, Dr.Helmut Marko úgy véli, Michael Schumacher lesz az idei pilótapiac kulcsfigurája, mégpedig abban az esetben, ha év végén úgy dönt, szögre akasztja sisakját.

schumacher_1.JPG 

A 2012-es szezon végén nem egy nagy csapat versenyzőjének lejár a szerződése, ami jó ideje folyamatos találgatásoknak és spekulációknak szolgáltat alapot. Központi téma Felipe Massa ferraris jövője, illetve a brazil helyére „pályázók” egyre bővülő névsora, valamint Lewis Hamilton jövője. Sebastian Vettelnek ugyan még 2013-ra is érvényes szerződése van jelenlegi csapatával, a Red Bull-lal, ettől függetlenül ő sem maradt ki a Ferrarival kapcsolatos pletykákból.

Mindeközben Lewis és Sebastian is többször hangoztatta, hogy nagyon jól érzi magát jelenlegi csapatánál, és nemrégiben a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko is figyelemreméltó kijelentést tett.

„Győztes csapaton soha ne változtass” – jegyezte meg a szakember, ami arról árulkodik, hogy az energiaitalosok jövőre is Vettel-Webber párossal vágnak neki a szezonnak.

Marko a Hamiltonról szóló spekulációkat is komolytalannak tartja: „Ez csak a szokásos bohóckodás, ami arra megy ki, hogy a McLarennél felverje az értékét. Arra törekszik, hogy fenntartsa piaci értékét, hiszen egyértelműen azt szeretné, ha számára megfelelő fizetést kapná.”

„Valójában minden Schumacheren múlik” – mondta Helmut Marko, aki szerint maximum akkor bolydulhat fel a pilótapiac, ha a hétszeres bajnok visszavonul, ellenkező esetben nagyjából mindenki marad a helyén. Legalábbis az élmezőnyben.

000 facebook_banner.jpg

Michael Schumacher jelenleg azonban még nem tárgyal a következő évről a Mercedesszel, sokkal inkább az eddigi problémák kezelése köti le a csapat, és a német legenda figyelmét. A sorozatos pech széria miatt többen gondolják, hogy Schumachernél valószínűleg idén betelhet a pohár, hiszen a rengeteg technikai probléma miatt, hét nagydíjat követően mindössze két pont árválkodik a neve mellett, miközben Nico Rosberg 67 ponttal a bajnokság ötödik helyén áll.

A kínos szituációk miatt már a német autógyártó is magyarázkodásra kényszerül, legutóbb éppen Norbert Haug, a Mercedes motorsport alelnöke mondta el, hogy mindent alaposan kivizsgáltak, és biztos abban, hogy innentől kezdve minden csak jobb lehet.

 "Már minden részletet átvizsgáltunk, és nem ez a csapat színvonala, de néha előfordul ilyen időszak is, ezért erősnek és koncentráltnak kell maradnunk. Nincs semmiféle oka, egyszerűen csak megtörtént. nagyon ritka, hogy az egyik autó minden versenyen célba ér, míg a másik folyamatosan bajban van. Tudjuk, hogy mi történt, és azt is, hogy ezt meg kell állítanunk, de ehhez nyugodt és koncentrált megközelítés szükséges” - ecsetelte a szakember, aki azt is elárulta, hogy nincs szükség alapvető változtatásokra.

"Az emberek végzik a munkájukat, és ha van egy gyengébb időszak, akkor arra van szükség, hogy rendszeresen megvizsgáljuk és megértsük az okokat. Nincsenek konkrét okai ennek a periódusnak, de az eredmények számítanak. Ez pedig nem az amit szeretnénk, de konstruktív megközelítéssel kell hozzáállnunk" – nyilatkozta Norbert Haug.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 michael schumacher formula-1 pilótapiac