2012. jún 23.

GP3 Kiss Pál Tamás a top10-ben, az elsõ futamon cél a top8

írta: FormaNet
GP3 Kiss Pál Tamás a top10-ben, az elsõ futamon cél a top8

Szombat reggel 9 óra 45 perckor a félórás idõmérõ edzéssel folytatódott a valenciai hétvége programja a GP3 mezõnye számára. Kiss Pál Tamás neve a kvalifikáció nagy részében a top5-ben szerepelt az eredménylistán, ám a végén kijött a szabadedzésen technikai probléma miatt kiesõ idõ hiánya, így a magyar pilóta végül a 10. helyrõl kezdheti majd meg a délutáni elsõ futamot.

Kiss Pál Tomi Valencia1.jpg

Tamás a pénteki 45 perces szabadedzés java részét a bokszban töltötte, mivel az önindító meghibásodása miatt csapata nem tudta beindítani az autót. Az idõmérõ elején az Atech CRS GP magyarja aztán rögtön belecsapott a lecsóba, és egybõl igyekezett megmutatni riválisainak, mire számíthatnak tõle akkor, amikor beindul õ és az autója.

Az első és a második gyorskörök megfutása után is a 3. helyen állt és még az edzés félidejében is a top5-ben szerepelt a neve az eredménylistán, ám a végén az elkopó gumikon (õ volt a legszorgalmasabb a pályán, mivel igyekezett behozni a pénteki technikai hiba miatt keletkező lemaradását) már csak minimális mértékben tudott javítani addigi legjobbján. Így végül a 11. helyen végzett, Conor Daly tízhelyes rajtbüntetése nyomán azonban a 10. helyről rajtolhat a délutáni elsõ futamon.

"Lehetett volna ez jobb is, de túlzottan csalódott azért nem vagyok, mert innen még bõven lehet keresnivalónk mindkét futamon" – kezdte a valenciai idõmérõ utáni értékelését Tamás. "Nagyon jól indult ez az edzés, és sokáig az elsõ 5-ben voltunk, de aztán rövid hezitálás után úgy döntöttünk, hogy kockáztatunk és változtatunk a beállításokon. Ez sajnos nem úgy sült el, ahogy szeret tük volna, mivel eltûnt az autó stabilitása a rázóköveken és a pálya pattogós részein, ami miatt a hátsó gumik is elég gyorsan elkezdtek kopni, így a végén már nagyon nehéz volt javítani az idõmön."

000 facebook_banner.jpg

"Mindennap tanul valami újat az ember, és most már legalább pontosan tudjuk, hogy mi lett volna a helyes irány a beállításokat illetõen. Hiányzott azért nagyon a tegnap kiesõ idõ, mert sokkal jobb lett volna, ha nem most, az idõmérõn kellett volna kísérleteznünk a beállításokkal, hanem ezen már tegnap túl lettünk volna a szabadedzésen, de ez most így alakult. Tragédia nincs, hiszen a 10. helyrõl indulva még lehet esélyünk a jó szereplésre, pláne ezen a pályán, ahol szerintem van egy-két elég tiszta elõzési pont. A célom a délutáni elsõ futamon az lesz, hogy feljöjjek néhány helyet és megpróbáljak beférkõzni a top8-ba, hogy pontokat szerezzek és a második futamot is jó helyzetbõl kezdhessem meg" – mondta el végül az OXXO Energy Drink által támogatott pilóta.

A GP3 elsõ valenciai futamát 17 óra 15 perctõl az Eurosport élõben közvetíti.
Borbás Bálint - P1race.com
Fotó: Paolo Pellegrini

Szólj hozzá

valencia gp3 kiss pál tamás