2012. jún 25.

F1 Montezemolót meghatotta, hogy három ferraris világbajnok láthatott dobogón

írta: FormaNet
F1 Montezemolót meghatotta, hogy három ferraris világbajnok láthatott dobogón

Fernando Alonso Valenciában lenyűgöző győzelmet aratott, míg a dobogó második és harmadik fokára két korábbi ferraris bajnok, Kimi Räikkönen és Michael Schumacher állhatott fel. A Scuderia Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a helyszínen követte végig az eseményeket, és Alonso nagyszerű diadalának ünneplésén  kívül az elnök nosztalgiával gondolt vissza arra a rengeteg örömre, melyet a spanyol mellett álló  2007-es bajnok, és a 43 esztendős német legenda szerzett a maranellóiaknak. 

luca di montezemolo.JPG 

A hétvégi Európa Nagydíjon Fernando Alonso mellett két olyan volt ferraris világbajnok ünnepelt az valenciai dobogón, akik összesen 81-szer arattak győzelmet a tűzpiros versenyautókban. Michael Schumacher és Kimi Räikkönen ugyan már más alakulatnál bizonyít, ám a Ferrari elnökét, Luca di Montezeomlót nagyon meghatotta, hogy jelenlegi versenyzője mellett két olyan bajnok állt, akik hozzá tartoznak a legendás istálló történelméhez.

kimi-alonso-schumi.jpg

"Láttam, ahogy három ferraris bajnokom átöleli egymást. Visszagondoltam az elmúlt 15 évre, arra a sok lenyűgöző győzelemre, és az emberekre, akik hozzájárultak mindehhez – Michaelre, Kimire, Todtra és más versenyzőkre, mérnökökre és szerelőkre - nagyon megérintett a dolog."

000 facebook_banner.jpg

A nosztalgikus emlékezés mellett Montezemolo természetesen megköszönte csapatának a nagyszerű munkát.

"Egy kivételes versenyző, egy versenyképes autó és egy tökéletes csapat: ez az, amiből a vasárnapi győzelem készült. Elégedett vagyok Stefano Domenicalival és csapatával, akik nagyon keményen és nagyon jól dolgoztak. Szeretném személyesen megköszönni nekik mindazt, amit tesznek azért, hogy folyamatosan fejlődjünk. A bajnokság hosszú, minden verseny kiszámíthatatlan, és még mindig sok a tennivaló. De a tegnapi győzelem egy igazi adrenalin fröccs volt, ami nagy lökést ad."

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari f1 valencia luca di montezemolo formula-1