2012. jún 26.

F1 Schumacher a valenciai dobogó után sem dönt még jövőjéről

írta: FormaNet
F1 Schumacher a valenciai dobogó után sem dönt még jövőjéről

Michael Schumacher Valenciában elért harmadik helyezését követően a német kritikusai most egy időre elcsendesedhetnek, a jövőjével kapcsolatos találgatások azonban továbbra is terítéken vannak, különösen, hogy egyesek szerint a hétszeres bajnok döntése nagyban befolyásolja majd a pilóta-piacot. Schumacher azonban továbbra is türelemre int mindenkit.

schumacher-valencia.JPG 

Bár részben Sebastian Vettel és Lewis Hamilton szerencsétlenségének köszönhetően, vasárnap Valenciában Michael Schumacher hosszú idő után visszatért a dobogóra, ami nem csak a német bajnokból, de megannyi rajongóból és természetesen a cirkusz résztvevőinek többségéből is nagy érzelmeket váltott ki.

A veterán mérnök és menedzser Joan Villadelprat - aki együtt dolgozott Schumacherrel még a benettonos években - elismerte, hogy könnyes szemekkel nézte végig, ahogy a 43 esztendős pilóta a dobogón ünnepel.

Ez volt Schumacher pályafutásának 156. dobogós ceremóniája, de a német vasárnap annyira izgatott volt, hogy kizökkent rutinjából, és amikor a verseny utáni sajtótájékoztatón saját anyanyelvén kellett volna felszólalnia, akkor angolul kezdte meg nyilatkozatát. Eltelt egy kis idő, mire rájött a bakira, majd hatalmas nevetés után átváltott németre.

Arra a kérdésre, hogy ilyen az érzelmes pillanatok miatt döntött-e úgy anno, hogy visszatér az F1-be, Schumacher egyértelműen igennel felelt.

"Igen, ezek azok a pillanatok, amiket határozottan élvezek."

"Néhányan bírálták a csapatot, és engem is, különösen az utóbbi időkben, és talán ez a legjobb mód arra, hogy válaszoljunk a kritikákra. Ezért is büszke és hálás vagyok, és persze nagyon izgatott."

A sajtótájékoztatón természetesen nem maradt el a jövőjével kapcsolatos kérdés sem, főleg azután, hogy egy dobogós eredményt követően talán éppen itt az ideje elgondolkodni a folytatáson.

"Elnézést kell kérnem, de továbbra sincs új mondanivaló ezzel kapcsolatban. Szükségem van még némi időre, és majd meglátjuk"- felelt Schumacher.

000 facebook_banner.jpg

A háromszoros világbajnok, Niki Lauda mindenesetre úgy véli, hogy a német legenda még mindig képes az élen harcolni.

"Monacói időmérője világszínvonalú volt, és ahogy Valenciában is láthattuk, ha minden klappol, akkor még mindig ő az egyik leggyorsabb versenyző" - nyilatkozta Lauda a Kleine Zeitung napilapnak.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 szerződés valencia michael schumacher formula-1