2012. jún 27.

F1 Button jelentős lemaradása ellenére sem tartja lehetetlennek megszerezni a címet

írta: FormaNet
F1 Button  jelentős lemaradása ellenére sem tartja lehetetlennek megszerezni a címet

Jenson Button idei éve egy remek kezdés után igencsak gyengén folytatódott, hiszen az utóbbi öt versenyen mindössze hat pontot tudott szerezni, ezzel jelentős lemaradásba került az élmezőnytől. A McLaren pilótája jelenleg 53 ponttal a nyolcadik a tabellán, ám határozottan úgy gondolja, még nincs vége számára az idei bajnokságnak, tekintettel az előttünk álló 12 futamra. Hazai pályáján, Silverstone-ban végre szeretne visszatérni a kihívók közé.

Button Silverstone előtt.jpg

Az Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme miatt nagyon biztatóan indult Jenson Button idei szezonja, ám ezután mindössze egy jelentősebb eredményt sikerült eddig felmutatnia, a Kínában megszerzett második helyével. Jelenleg a pontverseny élén álló Fernando Alonsótól 62 pont a lemaradása, ami több mint amennyit Buttonnak idén sikerült összegyűjtenie. A brit versenyző ennek ellenére sem adja fel reményeit.

„Több a különbség Fernando és közöttem, mint amennyit eddig szereztem. Ez a különbség azonban még nem sok. Hátra van 12 futam."

A 32 éves pilóta biztos abban, hogy a silverstone-i aszfaltcsík jól fekszik majd az MP4-27-nek, és optimistán készül hazai versenyére, annak ellenére is, hogy tavalyi emlékei nem túlzottan vidámak, miután csapata a boxban történt hiba miatt megfosztotta attól a lehetőségétől, hogy célba érjen.

000 facebook_banner.jpg

„Silverstone egy nagysebességű pálya, ami az erősségünk. A gyengénk az alacsony sebesség. Ez egy olyan pálya, ahol erősnek kell lennünk."

Button úgy véli, nem veszett el teljesen annak esélye, hogy megnyerje a világbajnokságot, annak ellenére sem, hogy csapattársától is 39 ponttal van lemaradva, és előtte vannak további komoly esélyesek is, úgy mint a Red Bull és a Lotus versenyzői, vagy éppen Nico Rosberg. Jelenleg azonban nem gondol a bajnokságra, helyette a soron következő hazai versenyére, a Brit Nagydíjra összpontosít.

„Lesz még 12 másik futam, és bár messze vagyok mögöttük, a cím még mindig lehetséges. Egyelőre nem gondolkodom ezen. A hazai versenyemre gondolok, és arra, hogy gyorsan vezessek, mert a következő pályán reményeim szerint jól dolgozik majd az autónk."

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 formula1 silverstone jenson button brit nagydíj