2012. jún 30.

F1 A Mercedes tovább vinné valenciai lendületét

írta: FormaNet
F1 A Mercedes tovább vinné valenciai lendületét

A Mercedes Benz egyik hazai versenyére készül a 2012-es versenynaptár kilencedik állomásán, a Brit Nagydíjon, hiszen a német alakulat két gyára Silverstone közelében fekszik. Michael Schumacher F1-es pályafutása alatt háromszor diadalmaskodhatott a motorsportok egyik fellegvárában, míg Nico Rosberg első mercedeses évében állhatott fel a dobogó harmadik fokára Silverstone-ban. A valenciai remek eredményt követően a csapat összes tagja nagy reményekkel készül a hétvégére.

mercedes.jpg  

Michael Schumacher

"Silverstone-ban versenyezni minden évben egy különleges pillanat. Elég csak arra gondolni, hogy az autósport hazája, és a mindig lenyűgöz a brit rajongók tudása és lelkesedése, és versenyzőként nagyszerű ezt a sport iránti szenvedélyt megtapasztalni.  Ami engem illet, elég sok ellentmondásos emlékem van erről a pályáról. Van néhány jó, és kevésbé jó, illetve akad köztük pár furcsa emlék is. Majd meglátjuk a mostani milyen lesz. Ebben az évben már volt sok olyan verseny, ami nem az előzetes elvárásaink szerint alakult. Természetesen szeretnénk a Valenciában elért eredmény lendületével egy jó show-t bemutatni  Silverstone-ban, különösen azért, mert ez az egyik hazai versenyünk. Magától értetődik, hogy azt szeretnénk, ha Brackley-ben és Brixworth-ban mindenki büszke lehetne ezen a hétvégén."

Nico Rosberg

"A silverstone-i  egy remek verseny lesz számunkra, hiszen csapatunk legtöbb tagjának családtagja is ott lesz. Mindig is szeretem ennek a hétvégének a hangulatát, és a nagyszerű brit rajongókat.  Eddig a legjobb eredményem ezen az izgalmas pályán egy harmadik hely volt, így természetesen azzal a reménnyel érkezem, hogy ennél jobb helyezést érek el, de idén nagyon nehéz bármiféle jóslatba bocsátkozni. Ez egy nehéz pálya, ahol sok a nagy sebességű kanyar dominál, főleg a Copse, a Becketts és a Stowe. Nehéz megmondani, hogy mennyire leszünk jók, de biztos vagyok benne, hogy egy jó eredményt tudunk majd elérni."

Ross Brawn, csapatfőnök

"Mint bármelyik hazai verseny, a Brit Nagydíj is igazán különleges hétvége lesz a csapat számára, különösen azért, mert a két northamptonshire-i gyárunk közelsége lehetővé teszi, hogy sok munkatársunk láthassa versenyautóinkat akció közben. Silverstone-ban nagyon különleges a hangulat, a szenvedélyes brit rajongók, és az új fejlesztések miatt, melyek tavaly valóban hozzájárultak ahhoz, hogy ez egy fantasztikus helyszíne legyen a versenyhétvégének.  A sikeres valenciai hétvége újabb lökést adott a csapatnak, a gyárakban folytatott kemény munkához, hogy továbbra is fejlődjön a teljesítményünk, és azt várjuk, hogy Silvestone-ban egy újabb erős hétvégénk lehet."

000 facebook_banner.jpg

Norbert Haug, Mercedes Motorsport alelnöke

"Silverstone a versenynaptár egyik legnagyobb kihívást jelentő pályája. Az időmérő kör átlagsebessége több mint 220 km/óra, és a 18 kanyar közül hétben 250 km/óránál is nagyobb tempóval lehet száguldani. Ez mind az autó, mind pedig a versenyző szempontjából egy erőpróba. Ez egy különleges verseny lesz, hiszen az Ezüst Nyíl csapatának gyárai a közelben találhatóak, ezért kollégáink különös figyelmet szentelnek hazai futamunknak."

„Kínában élete első nagydíj győzelmét arató Nico (az utóbbi) hat verseny alatt 75 pontot ért el, ami mindössze eggyel kevesebb, mint a bajnokságot vezető, Fernando Alonso ugyanebben az időszakban elért pontjainak száma. Michael Valenciában dobogóra állhatott, miután előzőleg néhány technikai probléma akadályozta abban, hogy csapattársához hasonló pontszámot érjen el. Most minden hangsúly azon van, hogy javítsuk a sebességünket és a megbízhatóságunkat. Azt is érdemes megjegyezni, hogy három brit versenyző is Mercedes motorokkal sorakozik fel a rajtrácsra a hétvégén, sőt a Mercedes-Benz része volt a brit versenyzők utóbbi  30 Formula-1-es győzelmének. Silverstone a motorsport hazája, és az itteni rajongók a leginformáltabbak. A csapatból mindenki várja, ezt a klasszikus versenyt, és célunk, hogy jó teljesítményt érjünk el."

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 silverstone michael schumacher nico rosberg brit nagydíj formula-1