2012. júl 03.

F1 A Williams hatalmas várakozással tekint Silverstone-ra

írta: FormaNet
F1 A Williams hatalmas várakozással tekint Silverstone-ra

A Williams idei éve nem csak az eredmények, de a remények tekintetében is egészen más, mint a csapat történelmének legsikertelenebb szezonja, a 2011-es. Az istálló sok csapattal együtt hazai versenyére készül Silverstone-ban, és nem tagadják, nagy reményekkel érkeznek a Brit Nagydíjra, bízva abban, hogy a Valenciában mutatott lendületüket át tudják menteni a hétvégi versenyre is.

Williams Valencia.jpg

Az istálló venezuelai versenyzője, Pastor Maldonado (akinek köszönhetően nyolc éves futamgyőzelem nélküli széria szakadt meg Barcelonában) a valenciai hétvégén is a dobogóért harcolt, ám kissé forrófejű manővere miatt - amikor Lewis Hamiltonnal a pozícióért harcolt - és az azt követő büntetés után végül nem csak a dobogós helyezés reményét, de a pontszerző, 10. helyet is elvesztette. Az Európa Nagydíjon azonban ismét bebizonyosodott, hogy a FW34-ben továbbra is meg van a potenciál, a jó eredményre.

Az istálló Silverstone-ba egy új aerodinamikai csomaggal érkezik, így ez a fejlesztés kiegészülve a pálya Barcelonához némileg hasonló karakterisztikájával, komoly bizakodásra ad okot a grove-i gárdának. Az alakulat vezető műveleti mérnöke, Mark Gillan is így gondolja, és biztos abban, hogy a Brit Nagydíjon ismét jó eredményre lehetnek képesek.

„A valenciai erős bemutatkozás után, mely végül csalódást keltő véget ért, nagy reményekkel vágunk bele hazai versenyünkbe. A Pirelli erre a versenyre is a kemény és a lágy abroncsokat hozza, ami ugyanaz a párosítás, amit már sikerrel használtunk Barcelonában."

„Mi is egy frissített aerodinamikai csomaggal érkezünk a versenyre, aminek kiemelt jelentőséget ad, hogy ezen a pályán az aerodinamikai hatékonyság a jelenlegi szoros mezőnyben elengedhetetlen."

„A hosszútávú előrejelzés nem tűnik túlzottan ígéretesnek, mely szerint eső, és erős szél várható az egész hétvégén, ami egy eseménydús időmérőhöz, és versenyhez vezethet."

Pastor Maldonado a valenciai hátrasorolás után egyértelműen a pontszerzésben gondolkodik, és úgy véli, erre komoly esélye van: „Azt hiszem, a pálya jól illeszkedik az autónkhoz, mert hasonlít a barcelonai aszfalthoz, és nagyon szórakoztató az egyes szakaszokon vezetni, mint a Maggots, és a Becketts, melyek igazán próbára teszik a pilótákat."

„Az autó tempója Valenciában nagyon ígéretes volt, és a frissítéseinkre is számíthatunk majd a versenyen, így reméljük, hogy hazai szurkolóink előtt jó eredményt érhetünk el."

000 facebook_banner.jpg

Maldonado csapattársa, Bruno Senna is osztozik a venezuelai optimizmusában.

„Ez az egyik kedvenc pályám, a nagy sebessége miatt, ami igazán jó. Az autónknak jó a sebessége a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon, és a nagy sebességű kanyarokban, ezért Silverstone-ban jól kell, hogy menjen."

„Bár eredményt nem sikerült elérnünk, de reméljük, Valenciában már megmutattuk, hogy az autónk nagyon versenyképes, és a több tervezett frissítés erre a versenyre optimistává tesz abban a tekintetben, hogy milyen eredményt érhetünk el."

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

 

banner felirat 1.jpgbanner felirat 1.jpg

 

Szólj hozzá

f1 williams forma1 formula1 silverstone brit nagydíj bruno senna pastor maldonado