2012. júl 03.

F1 Hamilton szerint egyszer úgyis minden profi sportoló csapatot vált

írta: FormaNet
F1 Hamilton szerint egyszer úgyis minden profi sportoló csapatot vált

A hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon bizonyára újra az egyik központi téma lesz Lewis Hamilton jövője, és az ahhoz kapcsolódó találgatások, melyek szerint a brit a szezon végén elhagyja a wokingi alakulatot. A 27 esztendős bajnok a Daily Mailnek adott nyilatkozatában elhintette, még nem került sor arra, hogy végigvegyék azon feltételeket, melyeket ő valójában elvárna szerződése kapcsán.

Hamilton trófeával.jpg

A 2008-as világbajnok, Lewis Hamilton magas jövedelmet biztosító kontraktusa az év végén lejár. Főnöke Ron Dennis mindezt a közelmúltban szóvá is tette, miszerint a brit versenyző túl magas fizetést kap. Vannak még emellett tisztázatlan dolgok, melyeket a 27 éves brit pilóta feltárt.

„Eddig még nem ültünk le és tisztáztam a feltételeket, melyeket elvárok, de feltehetően 95 százalékuk már ki van pipálva a McLarenen belül" - idézte Hamiltont a Daily Mail.

„Olyan apróságokra gondolok, minthogy meg akarom tartani azokat a trófeákat, melyeket megnyerek. Valószínűleg Ron sosem mondana le róluk. Ezzel nincs is semmi gond. Majd megkörnyékezem a pénz témával!" – vette viccesre a figurát Lewis.

A serlegekkel kapcsolatos viccelődéseit Hamilton a Telegraph hasábjain is emlegette, visszautalva ezzel a 2008-as silverstone-i győzelmére

„Ez a legjobb díj, amit valaha is láttam, de Ron (Dennis) úgyis megtart minden trófeát, ami nem jó, éppen ezért ez a jövőben nem is lesz így" – folytatta az idei szezonban önmagát újra megtaláló Hamilton.

A legtöbb szakértő és bennfentes minden híresztelés ellenére úgy gondolja, hogy Lewis marad az istállónál. Felvetődik rengeteg kérdés, miért is ne maradna, hiszen múltja a csapattal igen hosszú időre nyúlik vissza, kicsi gyerekkora óta az istálló saját felfedezettje. Nem kevesebb, mint 18 futamgyőzelmet szerzett az elmúlt öt Formula-1-es évében, és egy világbajnokságot is behúzott a rendkívül izgalmakat és szoros csatákat felvonultató 2008-as szezonban. Ettől függetlenül Lewis szerint természetes dolog, ha időnként a sportolók csapatot váltanak.

"A legtöbb profi sportoló egyszer csapatot vált. Legyenek focisták, vagy autóversenyzők. Többek között Jenson (Button) is sok csapatnál megfordult már. Mégis teljesen más, amikor rögtön egy top csapatnál találod magad. Ilyenkor nehéz átigazolni, váltani."

000 facebook_banner.jpg

Az ügyben nyilatkozott a 2009-es világbajnok csapattárs, Jenson Button is: "Nem megszokott egy versenyzőtől, hogy egész pályafutása során ugyanannál a csapatnál versenyezzen, de Lewis esetében ez más, hiszen egy olyan csapatnál versenyez, ahol hisznek benne és megtesznek mindent annak érdekében, hogy egy gyors,versenyképes autót biztosítsanak számára."

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

 

 

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis hamilton formula1 silverstone jenson button ron dennis