2012. júl 03.

F1 Komoly balesetet szenvedett a Marussia női tesztpilótája

írta: FormaNet
F1 Komoly balesetet szenvedett a Marussia női tesztpilótája

A Marussia tesztpilótája, Maria De Villota balesetet szenvedett a mai egyenesvonalú aerodinamikai teszten, amikor nekirohant a csapat egyik álló teherautójának. Villotát azonnal kórházba szállították, állapotáról egyelőre nincsenek még pontos információk, de a BBC és a Kelet-Angliai Mentőszolgálat jelentése szerint a spanyol hölgy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

maria de villota.JPG 

Az egykori F1-es versenyző, Emilio de Villota lánya, Maria márciusban tesztpilótaként csatlakozott a Marussia F1 Teamhez, és most először volt alkalma tesztelni az MR01-es versenygépet.  A csapat a duxfordi, egykori katonai repülőtéren szervezte meg az aerodinamikai tesztet a keddi és a szerdai napra, amely végül nagyon rövidre sikerült.

A helyszínen tartózkodó BBC munkatársa, Chris Mann arról tudósított, hogy Villota éppen az ideiglenesen felállított "boxba" hajtott vissza, amikor az autó hirtelen felgyorsult, és nekiütközött a teherautó hátuljának.

"A hirtelen felgyorsult, és belerohant a teherautóba, ami előzőleg ideszállította a kocsit. Talán 20 vagy 30 mérföld/órával mehetett"- mondta a BBC munkatársa, aki úgy látta, hogy a sisak kapta a legnagyobb ütést.

000 facebook_banner.jpg

A csapat hivatalos közleményben megerősítette a balesetet, és a későbbiekben további tájékoztatást ígért Villota állapotáról.

"Ma délelőtt nagyjából 9.15-kor a duxfordi repülőtéren  a Marussia F1 Team tesztpilótája, Maria De Villota balesetet szenvedett a csapat MR-01 kódjelű versenyautójával, melyet most vezetett először. A baleset az első installációs kör után történt, a csapat teherautójával. Mariát kórházba szállították. Amint a vizsgálatok megtörténnek, további nyilatkozatot adunk ki."

A tesztpilótát a cambridge-i Addenbrookes kórházba szállították, és az F1 Times arról ír, hogy a Kelet-Angliai Mentőszolgálat szóvivője életveszélyes sérülésről tájékoztatott.


További részletek:

Délután 14.00 óra körül az F1 Times Twitteren közölte, értesülései szerint Villota fej- és arcsérüléseket szenvedett, állapota súlyos, de stabil.

Később a csapat hivatalos közleményben is megerősítette, hogy tesztpilótájuk tudatánál van, miután a lehető legjobb orvosi ellátásban részesült. Villotára még további orvosi vizsgálatok várnak.

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

 

Szólj hozzá

f1 baleset marussia formula-1 maria de villota