2012. júl 05.

F1 A pótolhatatlan Ecclestone - Horner tagadta, hogy ő lenne a FOM vezér utódja

írta: FormaNet
F1 A pótolhatatlan Ecclestone - Horner tagadta, hogy ő lenne a FOM vezér utódja

Az elmúlt hetekben kissé felgyorsultak a Formula-1 pénzügyi és hatalmi vonatkozású eseményei. Az F1 részvények bizonyos százalékának, az eddigi többségi tulajdonos CVC által tőzsdén kívüli értékesítése kissé átrendezte a viszonyokat, és Ecclestone gyanúba keveredése is abba az irányba mutat, hogy rövidesen konkrét lépések lehetnek szükségesek a fehér lovag utódlásával kapcsolatban. Már van is néhány potenciális jelölt házon belül is, az egyik a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, aki azonban most határozottan tagadta azokat a pletykákat, melyek szerint ő lehetne Bernie Ecclestone utóda.

Horner-Ecclestone_2010_Spain_01_PHC.jpg 

Az elmúlt hetekben egyre gyakrabban merült fel az F1-es paddockban Horner neve, mint Ecclestone lehetséges utódja, különösen azután, hogy a német bíróság korrupciós vádak miatt 8 és fél év büntetésre ítélte a FOM vezér egykori üzlettársát, aki az ítélet előtt Ecclestone ellen vallott.

Horner, korábbi F3000 versenyző, központi figurája volt a Jaguár csapat átalakításának, melynek eredményeként az osztrák energiaital gyártó cég, a Red Bull a Formula-1-be került, és ahol az elmúlt két évben a brit szakember vezetése alatt F1-es csapatként domináns szerepet játszott.

Nevét már több magas pozícióval is összekapcsolták, többek között a Ferrari vezető állását is kötötték már hozzá, most azonban brit lapok arról elmélkednek, hogy a szakember pályája jó irányba halad az F1 legmagasabb pozíciója felé.

A Times újságírója, Kevin Eason szerint a Nemzetközi Automobil Szövetségen belül Hornert előre sorolják a magas tisztség várományosainak listáján.

A Jean Todt vezette FIA-hoz közeli forrás így vélekedett: „Mi az, ami többet elérhet Christian, mint csapatfőnök? Túlzottan is éles elméjű, és nem unja azt, amit évről évre csinál. Azt hiszem, ez kedvére való lehet."

Horner azonban igyekezett elejét venni a spekulációknak.

„Nem tudnám ezt elképzelni. Nem vagyok elég felkészült erre a szerepre. Teljesen elégedett vagyok azzal, amit csinálok. Nem hinném, hogy van egyetlen ember is, aki képes lenne azt csinálni, amit Bernie. Azzal az ütemmel, ahogy Bernie csinálja, még hosszú ideig tart."

Eason szerint a Mercedes vezérigazgatója, Nick Fry is az esélyesek közé tartozik az utódlást illetően.

Nemrégiben egy, a neve elhallgatását kérő bennfentes a paddockból a Guardiannek így nyilatkozott: „Nem hiszem, hogy bárki is pótolni tudná Bernie-t. Ha végül a helyére kell valaki, majd ott lesz a végrehajtó bizottság. De azt hiszem, Christian része lehet ennek a bizottságnak. Figyelembe véve az össze csapatfőnököt, ő az egyetlen."

000 facebook_banner.jpg

A bennfentes azonban azt is hozzá tette, hogy Horner nem túlzottan népszerű csapatfőnök társai között, mivel sokan úgy vélik, „nem mindent szokott elmondani".

David Coulthard mindenesetre támogatná egykori főnökét.

„Bizonyított már mint csapatfőnök, és képes lenne valami másra is ezen felül. De abban azért nem vagyok biztos, hogy bárki is képes lenne pótolni Bernie Ecclestone-t" - vélekedett a tizenháromszoros futamgyőztes, ex f1-es pilóta.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 bernie ecclestone christian horner