2012. júl 05.

F1 Räikkönen szerint jól áll a Lotus, már csak az időmérőkön kell jobban teljesíteniük

írta: FormaNet
F1 Räikkönen szerint jól áll a Lotus, már csak az időmérőkön kell jobban teljesíteniük

Kimi Räikkönen reméli, hogy a hétvégi Brit Nagydíjra megtalálják a Lotus megfelelő beállításait az időmérő edzésre, és bízik benne, hogy a következő versenyeken már jobb eredményeket tudnak felmutatni.

kimi.JPG

A 2007-es világbajnok az ötödik helyre kvalifikálta magát Valenciában, az azt megelőző két versenyen pedig kissé kiábrándító teljesítmény után, Kanadában csak a 12. , Monacóban pedig csak a 8. helyről vághatott neki a versenynek.
Räikkönen a futamokon eddig meglehetősen jól teljesített, hiszen nyolc nagydíj után három dobogós eredmény a mérlege, ettől függetlenül a finn abban bízik, hogy a továbbiakban az időmérőkön is tudnak majd javítani.

"Úgy gondolom, hogy néhány versenyen volt már esélyünk az első helyek valamelyikének megszerzésére, de sajnos még mindig nem sikerült ott végeznünk, ahol szerettünk volna, talán néhány alkalommal hibáztunk is"- mondta a finn Jégember.

" Az előző versenyhétvégén jól teljesítettünk az időmérőn, és remélhetőleg ennek köszönhetően a továbbiakban kényelmesebben vághatunk neki a kvalifikációnak, mint tettük azt korábban – legalábbis én így gondolom. Reményeink szerint megtaláltuk a helyes irányt, kijavítottunk apróbb hibákat, ami azt sugallhatja, hogy sokkal jobb helyzetben lehetünk itt is, és az elkövetkezendő versenyeken is" - bizakodott a finn bajnok, aki szerint egy jó start elengedhetetlen lehet ahhoz, hogy visszatérését követően újra a dobogó legfelső fokán ünnepelhessen.

"Jól kaptam el a rajtot az előző futamon is, de volt egy kis tolakodás az első kanyarnál, ami miatt pár helyet veszítettem. Ezek mind apró dolgok, de ha jól jössz ki belőlük, akkor előrébb találhatod magad, és sokkal jobb versenyt futhatsz. Nem harcolhatsz mindig keményen másokkal, mert a gumik hamar elkopnak. Kicsit jobban oda kell tennünk magunkat és ott leszünk, ahol lenni szeretnénk."

000 facebook_banner.jpg

Räikkönen - aki 8 futam után 38 ponttal van elmaradva a világbajnoki tabella éllovasától, Fernando Alonsotól - úgy gondolja korai a bajnokság ezen szakaszában a világbajnoki címről beszélni.

" Ahogy azt mindig mondani szoktam, versenyről versenyre teljesítünk és megteszünk mindent, amit lehet. Még mindig hosszú utat kell megtennünk ahhoz , hogy lássuk hogyan is állunk a szezon végéhez közeledve. Tudjuk, hogy még mindig nem tartunk ott, ahol tartani szeretnénk, de azt sem mondanám, hogy rossz helyzetben vagyunk. Továbbra is csináljuk a dolgunkat, ahogy eddig, megpróbáljuk elkerülni a rossz versenyeket és remélhetőleg tudjuk is tartani magunkat ehhez a szezon végéig" – nyilatkozta finn Silverstone-ban.

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 kimi raikkönen formula1