2012. júl 06.

F1 Hamilton izgatottan várja a McLaren frissítéseit

írta: FormaNet
F1 Hamilton izgatottan várja a McLaren frissítéseit

Az idei év fejlesztési versenyében a csapatok egyetlen pillanatra sem állhatnak le, ha lépést akarnak tartani riválisaikkal, és az egyébként is kiszámíthatatlan szezonban ezek az újítások tovább növelik a bizonytalanságot az erőviszonyok tekintetében. Valenciában a Red Bull jelentős előrelépést könyvelhetett el, mind az autó egykörös, mind pedig versenytempója tekintetében. A Brit Nagydíjra több csapat is komoly fejlesztésekkel érkezik, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmars például a héten kiemelt fontosságúnak nevezte az MP4-27 aerodinamikai frissítéseit. A csapat 2008-as világbajnoka, Lewis Hamilton izgatottan várja, milyen lesz az új aerodinamikai csomag hatékonysága.

Hamilton Silverstone előtt 2012.jpg

Valenciában a Red Bull feladta a leckét a riválisoknak, amikor az időmérőn olyan előnnyel szerezte meg Sebastian Vettel a pole pozíciót, ami az idei szoros szezonban eddig példátlan volt. Ráadásul az RB8 frissítései nem csak az egykörös teljesítményjavulásban mutatkoztak meg, Vettel versenytempója is lenyűgöző volt egészen kiesése pillanatáig.

A McLaren bízik abban, hogy a Silverstone-ba bevetésre kerülő fejlesztések hasonló eredményeket jelenthetnek majd, mind az időmérőn, mind a vasárnapi versenyen, ám Lewis Hamilton - aki izgatottan várja, hogy kipróbálhassa az új alkalmazásokat - arra figyelmeztet, egyáltalán nem biztos, hogy teljesen sikerül a Red Bull előnyét behozniuk.

„Valóban van néhány határozott frissítésünk, szóval én tényleg izgatott vagyok, hogy láthassam, hogyan viselkedik majd az autó, és ha valóban hozza az általunk gondoltakat, akkor szállíthatjuk az eredményeket. Azt viszont nem tudom, hogy lesz-e annyira jelentős, mint amekkora a Red Bullé volt az előző versenyen, ki tudja. Azt hiszem, általánosságban az autónk kicsit jobban megy a nagysebességű pályákon,  így keresztbe teszem az ujjaimat, és azt mondom, hogy kicsit erősebbek lehetünk ezen a hétvégén."

000 facebook_banner.jpg

Hamilton Valenciában a Pastor Maldonadóval történt ütközés miatt nem ért célba, így nem csak harmadik helyét nem tudta megvédeni, de pontokat sem szerzett. Annak ellenére, hogy egész szezon alatt hangoztatta a következetes versenyzés és a folyamatos pontszerzés fontosságát, a silverstone-i verseny előtt határozottan állítja, az előző incidens ellenére sem változtat a versenyhez való hozzáállásán.

„A szezon kezdete óta semmit sem változtattam. Még mindig minden ugyanaz, és természetesen a dolgok nem mindig alakulnak a terv szerint, de hát ilyen az élet. Izgatott vagyok, mert itt egy másik verseny, és még sok futam van előttünk, így még bőven lesz lehetőség arra, hogy folytassuk a harcot a világbajnoki címért. Emiatt vagyok ismét izgatott, és ez az amiről a versenyzés szól."

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis hamilton formula1 silverstone brit nagydíj