2012. júl 06.

F1 Schumacher az esőben bízik

írta: FormaNet
F1 Schumacher az esőben bízik

Michael Schumacher úgy véli, az előre jósolt csapadékos időjárás ajándék lehet csapatának a Brit Nagydíjon, ahol a pálya karakterisztikája nem kifejezetten fekszik az Ezüst Nyilaknak.

schumacher_2.JPG  

A két héttel ezelőtt Valenciában dobogón ünneplő Michael Schumacher szerint a W03-nak nem különösebben fekszik a silverstone-i aszfaltcsík, éppen ezért a csapadék nagy segítség lenne számára.

"Minden bizonnyal egyértelmű lehetőség számunkra. Több lehetőséget rejt, mint a száraz futam" – mondta Schumacher csütörtökön Silverstone-ban.

"Ha visszatekintünk Malajziára, ahol esett, nem voltunk túl erősek, de megértettük ennek okait, mint ahogy azt is, hogy Ausztráliában száraz körülmények között miért nem volt megfelelő a tempónk. Így ez egy jó lehetőség lesz arra, hogy bizonyíthassunk magunknak – ezért is örülnék, ha a megfelelő pillanatban esne."

000 facebook_banner.jpg

A hétszeres bajnok a legutóbbi nagydíjon, Valenciában hosszú idő után végre ismét pezsgőt locsolhatott, és két héttel a verseny után is csodálatos érzésekkel gondol vissza az Európai Nagydíjon elért harmadik helyére.

"Természetesen ennyi szerencsétlen futam után mindenki számára nagy lendületet adott - különösen azoknak a srácoknak, akik az autómon dolgoznak -, hogy megízlelhették a pezsgőt. Éppen ezért nem is locsoltam belőle túl sokat, mert úgy gondoltam, inkább a srácok igyanak belőle, minthogy ellocsoljam."

"Csodálatos érzés volt, mert a verseny harmadánál még nem igazán voltunk abban a helyzetben, hogy jó eredményt érjünk el. Aztán a dogok jó fordulatot vettek a javunkra, és az autónk is erős volt. Az abroncsok is jól működtek, és nagyszerű volt felzárkózni, és egyre előrébb lépni."

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

mercedes f1 silverstone michael schumacher brit nagydíj formula-1