2012. júl 06.

F1 Webber nem aggódik az RB8 megbízhatatlansága miatt, ám a McLarent tartja a legesélyesebbnek Silverstone-ban

írta: FormaNet
F1 Webber nem aggódik az RB8 megbízhatatlansága miatt, ám a McLarent tartja a legesélyesebbnek Silverstone-ban

A Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber úgy gondolja, nem kell aggódnia az RB8 megbízhatósága miatt, annak ellenére, hogy az utóbbi versenyen, Valenciában problémák akadályozták a csapat munkáját.

Red Bull Valencia 2012.jpg

Az Európa Nagydíjon Webber az állítható hátsószárny hidraulikai problémái miatt az időmérő edzésen rendkívül gyengén tudott teljesíteni, így igen nagy hátrányban, csak a 19. rajtkockából kezdhette meg a vasárnapi futamot, ahol végül kiváló versenyzéssel a negyedik helyen ért célba. Csapattársa, Sebastian Vettel tökéletes időmérőt teljesített, ám a német pilótának a verseny utolsó szakaszában akadtak gondjai a kocsival. A regnáló bajnok generátorhiba miatt az első helyről volt kénytelen feladni versenyét.

A csapat veterán pilótája, Mark Webber mindezek ellenére nem aggódik azért, hogy a problémák folytatódni fognak.

"Öt vagy hat évvel ezelőtt talán nyugtalan lettem volna, mert akkor még nem egy világklasszis csapat voltunk" – nyilatkozta Webber a Brit Nagydíj előtt.

"Most viszont azok vagyunk. Ezek a srácok közösen gyorsan megoldották a dolgot. Teljesen nyugodt vagyok. Benne maradunk a győzelem utáni vadászatban, ami most igen szoros."

000 facebook_banner.jpg

Annak ellenére, hogy Sebastian Vettel és az RB8-as egészen a kiesésig meglehetősen domináns teljesítményt nyújtott Valenciában, Webber nem gondolja, hogy mérföldekkel lennének a riválisok előtt, sőt Silverstone-ban a McLareneket tartja a legesélyesebbnek a győzelemre. Azt azonban nem tagadja, hogy a Red Bull az Európa Nagydíjon jelentős lépést tett előre.

„Az biztos, hogy lassabb autót is tudtunk volna készíteni Valenciára. Ez egy nagy lépés volt a helyes irányba. Nem vicceltünk, amikor messzire kerültünk a mezőnytől. Az egy jó hétvége volt a számunkra. Itt azonban valószínű, hogy a McLaren lesz a favorit, de a papírformát nagyon nehéz megjósolni" - nyilatkozta Webber a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 red bull formula1 silverstone mark webber brit nagydíj